Primarul Dominic Fritz a semnat un parteneriat public-privat (PPP) cu Corporaţia Financiară Internaţională (IFC) a Băncii Mondiale pentru construirea noului Spital Municipal Timişoara, în zona de nord oraşului. Unitatea medicală va reuni toate secţiile unităţii spitaliceşti, în prezent acestea desfăşurându-şi activitatea în 14 amplasamente.


Dominic Fritz a subliniat că aceasta este singura şansă de a avea un spital municipal nou, modern, în următorii 10 ani, întrucât multe dintre amplasamentele actuale sunt în clădiri vechi care nu vor mai primi acreditări de funcţionare, informează Agerpres.

„Vom căuta împreună cu IFC o companie privată care îşi asumă construcţia şi dotarea spitalului. Prima tranşă de bani pentru municipiu va trebui transferată în ziua în care primim cheia. Scăpăm de tot acest risc pe care l-am văzut în trecut: tergiversare, creştere a costurilor, licitaţii în plus pentru resturi de execuţie”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Studiul de prefezabilitate ar urma să fie făcut în următoarele luni, urmând să se stabilească numărul de paturi al noii instituţii sanitare şi costurile estimate pentru ridicarea acesteia. Estimările arată că vor fi între 300 şi 500 de paturi, iar costurile vor urca la 120 de milioane de euro.

Managerul Spitalului Municipal Timişoara, dr. Daniel Maliţa, a punctat că, în prezent, activitatea medicală a instituţiei se desfăşoară în 14 amplasamente, pacienţii fiind obligaţi să se deplaseze zilnic în mai multe locuri pentru efectuarea investigaţiilor.

Noul spital va fi ridicat în zona de nord a oraşului, lângă Aerodromul Utilitar, pe un teren al oraşului, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Timişoara.

Sursă foto: Primăria Municipiului Timişoara





ORL