Cea de-a opta ediţie a Zilelor Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc se va desfăşura în perioada 4-7 iulie, în cadrul manifestării urmând să susţină prelegeri ştiinţifice peste 120 de lectori din România şi străinătate.


Potrivit unui comunicat transmis de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc şi preluat de Agerpres, ceremonia de deschidere va avea loc joi seara, în aula Universităţii Sapientia, iar vineri se desfăşoară sesiunea plenară, pe mai multe secţiuni: cercetare, neurologie, cardiologie, specialităţi chirurgicale, pediatrie, psihiatrie pediatrică, boli infecţioase, studii clinice şi cercetări de laborator, farmacie, stomatologie.

Prelegerile vor fi susţine de lectori din România, Ungaria, Suedia, Germania, Ucraina şi Serbia.

„Scopul nostru este, şi în acest an, să oferim pentru medicii din zonă un forum profesional, unde profesorii din centrele universitare şi medicii din spital prezintă noutăţile medicale, iar asistenţi primesc cunoştinţe aplicabile în exerciţiul de îngrijire de zi de zi. În cadrul conferinţei vor avea loc prezentări ştiinţifice, workshopuri, schimburi de experienţă, vom premia angajaţii pensionari, va avea loc o slujbă religioasă pentru cei care lucrează în domeniul sănătăţii. Vom avea mai mult de 120 de lectori. În ziua dedicată asistenţilor medicali pe lângă prezentările ştiinţifice vom organiza şi un quiz cu premii pentru verificarea cunoştinţelor profesionale”, se arată în comunicat.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc, dr. Konrád Judit, a declarat că evenimentul este unul important atât din punct de vedere profesional cât şi al relaţiilor umane şi profesionale.

„Avem mult de învăţat, iar profesorii universitari, lectorii invitaţi vin în fiecare an cu informaţii şi cunoştinţe medicale noi. Totodată, consider esenţial faptul că medicii din spital au ocazia să-şi prezinte munca, rezultatele activităţii medicale ale spitalului şi mă bucură faptul că în acest an avem un număr foarte mare de lectori, vom avea mai mult de 120 de prezentări ştiinţifice”, a declarat pentru Agerpres dr. Konrád Judit.

Zilele Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc se desfăşoară în parteneriat cu Universitatea Sapientia, Colegiul Teritorial Harghita al Medicilor, Colegiul Medicilor Stomatologi Harghita, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali şi Consiliul Judeţean Harghita.

 




Medic