Crucea Roşie Română sărbătoreşte 148 de ani de la înfiinţare şi promite, în Bucureşti, o zi plină de acţiuni speciale.


„Pe 4 iulie, transformăm Bucureştiul într-un epicentru al solidarităţii şi al ajutorului umanitar, printr-o serie de evenimente menite să atragă atenţia şi să inspire”, se arată într-un comunicat.

Fiecare moment va fi o poveste de împărtăşit:

-Simulare de accident şi măsuri de prim-ajutor în Parcul Herăstrău (Skatepark)

„Pregătiţi-vă să fiţi martorii unor scene intense, dar educative, în care voluntarii noştri vor demonstra măsuri de prim-ajutor esenţiale. Vă asigurăm că veţi învăţa cum să reacţionaţi în situaţii critice - o lecţie valoroasă pentru fiecare dintre noi”, se arată în comunicat.

-Linia de autobuz 335 - o experienţă unică

„Următorul autobuz 335 pe care îl veţi lua nu va fi unul obişnuit. Va fi colantat spectaculos, iar în interior voluntarii noştri vor interacţiona cu călătorii, oferindu-le informaţii vitale despre misiunea noastră. Mai mult, pe ecranele LCD din autobuz va rula un videoclip de prezentare a activităţii Crucii Roşii Române în beneficiul persoanelor vulnerabile”, se adaugă.

Autobuzul Otokar al STB, cu însemnele Crucii Roşii Române, va circula pe traseul său de bază (Faur-Băneasa Shopping City) în perioada 4 iulie – 3 august 2024.

-Crucea Roşie Română, pe ecranele de la metrou

Se va lansa un scurt clip de prezentare pe ecranele multimedia din staţiile de metrou, în care călătorii vor descoperi valorile care ghidează organizaţia caritabilă şi impactul pe care îl are în comunitate.

-Mesaje vizuale la Gara de Nord din Bucureşti

Mesajele Crucii Roşii vor fi prezente şi în Gara de Nord, unde se vor expune fotografii care spun povestea tristă a unor copii din medii defavorizate, aflaţi în grija centrelor E.G.A.L. ale organizaţiei. „Este un prilej să privim în faţă realitatea dură a copiilor care au pornit în viaţă cu şansa a doua şi de a ne reaminti importanţa implicării fiecăruia dintre noi în crearea unei lumi mai bune pentru cei defavorizaţi”.

-Recepţie aniversară la Palatul Elisabeta

Ziua se va încheia la Palatul Elisabeta, reşedinţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, cu o recepţie aniversară.

Crucea Roşie Română este cea mai mare organizaţie umanitară din ţară, cunoscută pentru rolul său vital în intervenţia în caz de dezastre. Cu o reţea extinsă la nivel naţional, Crucea Roşie Română acţionează ca un pilon de sprijin în situaţii de urgenţă, oferind ajutor şi asistenţă esenţială pentru comunităţile afectate.

Sursă foto: Facebook Crucea Roşie Română

 



 

Alergologia