Peste 16.000 de români şi-au evaluat, pe durata Săptămânii Naţionale AUDIT 2024, consumul personal de alcool şi au aflat care este riscul asociat modelului lor de consum, dar şi sfaturi şi recomandări de la evaluatorii formaţi de Aliat ONG.


„Am depăşit recordul de anul trecut şi suntem tare încântaţi, pentru că, potrivit statisticilor de eficienţă a Testului AUDIT, putem spune că am salvat peste 50 de vieţi! Suntem recunoscători tuturor voluntarilor şi partenerilor noştri la evenimentul naţional Săptămâna Naţională AUDIT 2024, fără care nu am fi putut ajunge la atâtea mii de români”, se arată pe pagina de Facebook Aliat.

Săptămâna Naţională a Testării Consumului de Alcool este singurul astfel de eveniment naţional care are ca scop informarea, prevenirea şi detecţia precoce a consumului abuziv de alcool. Proiectul, aflat deja la a 5-a ediţie, este organizat de Asociaţia Aliat pentru Sănătate Mintală, având ca parteneri principali Ministerul Sănătăţii - România şi INSP - Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). În Bucureşti, proiectul se bucură de sprijinul ASSMB - Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi de cel al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi ARCUB.

„Mulţumim şi asociaţiilor studenţeşti din ţară, membre ale ANOSR - Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, care au fost foarte active şi au dus acest proiect şi informaţiile despre consumul de alcool în rândul tinerilor”, se mai arată în postare.

Sursă foto: Facebook Aliat

 




Psihiatru (2)