Preşedintele Colegiului Medicilor România, Daniel Coriu, a propus reînfiinţarea specialităţii de transfuziologie şi terapie celulară şi a declarat că este necesară reorganizarea reţelei naţionale de transfuzii.


„Propunem înfiinţarea sau reînfiinţarea specialităţii de transfuziologie şi terapie celulară. Este o specialitate care a fost activată prin anii ‘90. (...) În acest moment, în România, noi nu avem o specialitate care să fie dedicată acestui domeniu, ceea ce se şi vede. A doua direcţie ar fi reorganizarea reţelei naţionale de transfuziologie”, a afirmat Daniel Coriu, în cadrul dezbaterii despre viitorul pacienţilor cronici transfuzabili din România, organizată de Coaliţia „Unitatea de sânge”.

În opinia sa, foarte importantă este şi educarea şi informarea populaţiei cu privire la acest aspect, informează Agerpres

„Trebuie să învăţăm copiii să aibă abilităţi de supravieţuire. La finalul ciclului şcolar trebuie să ştie să aibă anumite abilităţi, să resusciteze, să ofere primul ajutor şi să doneze sânge, să înveţe să aibă această atitudine generoasă de a dona. A dona înseamnă a salva o viaţă”, a adăugat preşedintele Colegiului Medicilor.

Sursă foto: Facebook Daniel Coriu

 



Oncolog