Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Medicale, filiala Craiova, lansează primul tratat de Reumatologie (vol. I si II, Editura Medicală, Bucureşti, 2021), sub redacţia prof. univ. dr. Paulina Lucia Ciurea, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Medicale.


Realizată de o echipă de 10 specialişti, medici şi cadre universitare de la UMFCV, lucrarea este rezultatul a peste două decenii de cercetare în domeniu şi a unor eforturi de creare a unei echipe de specialişti care asigură asistenţă sanitară în întreaga regiune, se arată într-un comunicat.

Prof. univ. dr. Cătălin Codreanu, de la UMF „Carol Davila” Bucureşti şi fost preşedinte al Societăţii Române de Reumatologie, notează în prefaţa lucrării: „Am convingerea că lectura acestei lucrări se va dovedi răsplătitoare atât pentru medicii tineri, aflaţi încă în timpul pregătirii de specialitate, cât şi pentru reumatologii experimentaţi”.

În cadrul unui eveniment consacrat Şcolii craiovene de reumatologie, UMF Craiova inaugurează Centrul Dedicat Pacienţilor cu Artrită Precoce. Conferinţa de lansare a Centrului se va desfăşura joi, 10 martie, în Aula Magna a UMF din Craiova, şi va avea drept invitaţi personalităţi ale reumatologiei din România, echipa multidisciplinară a centrului şi reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi.

Evenimentul va fi transmis şi online.

 

 

Alergologia