Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare spital privat multidisciplinar din sud-estul României, devine primul Centru de referinţă şi training Siemens Healthineers din ţară. Totodată, unitatea se extinde la începutul lunii aprilie cu o nouă clădire, în care vor funcţiona şi cele două centre dedicate de oncologie şi radioterapie şi de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară.


„Această colaborare reprezintă un pas important pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din România (...). Realitatea dobrogeană este aliniată cu cea a întregii Românii: bolile cardiovasculare şi oncologice sunt pe primele locuri în incidenţa şi creşterea numărului de cazuri, aşa că, în mod firesc, ne extindem activitatea înspre nevoile reale, aşa cum am făcut-o din prima zi. Pacienţii noştri  vor beneficia de dotări şi tehnologie unică în România şi de medici supraspecializaţi în cele mai importante centre medicale din Europa. Nu doar că suntem aliniaţi standardelor tehnologice europene, ci ne poziţionăm, prin calitatea actului medical şi a capacităţilor de tratament şi îngrijire multidisciplinare, ca lideri în segmentul oncologic şi cardiologic”, a declarat ş. l. dr. Nicolae Ciufu, medic primar chirurgie generală şi unul dintre fondatorii Ovidius Clinical Hospital, se arată într-un comunicat.

Această dezvoltare este rezultatul celei mai mari investiţii private în domeniul sănătăţii din sud-estul României din 1989 şi până în prezent: 28 de milioane de euro.

„Din perspectiva acestui parteneriat strategic, Ovidius Clinical Hospital va avea acces la cele mai noi tehnologii, produse şi soluţii Siemens Healthineers, aspect care certifică perfecţionarea constantă a echipei medicale şi implicit a serviciilor oferite pacienţilor şi bineînţeles la creşterea şanselor de recuperare şi de îmbunătăţire a stării lor de sănătate”, se mai arată în comunicat.

Tehnologiile nou achiziţionate reprezintă un upgrade la gama de imagistică deja existentă din cadrul Policlinicii OCH Constanţa şi a spitalului din Ovidiu.

„Cele două noi centre, Centrul de Oncologie şi Radioterapie şi Centrul de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară cu care se va extinde Ovidius Clinical Hospital din aprilie a.c. vor încorpora în urma acestui parteneriat strategic cele mai recente inovaţii şi tehnologii medicale ale Siemens Healthineers în România”, a declarat Dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers România.

Centrul de Oncologie şi Radioterapie OCH şi Centrul de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară OCH vor fi inaugurate la începutul lunii aprilie.

 

 

Oncolog