Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că creşterea finanţării în medicina de familie a fost una „fără precedent”. El şi-a exprimat speranţa ca medicii de familie să aprecieze acest demers şi să răspundă în mod pozitiv.


Ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres, a spus că finanţarea medicinei de familie a fost majorată pentru a se veni „în sprijinul acestei categorii profesionale”. El a subliniat importanţa medicinei de familie în reducerea presiunii pe spitale.

„În cadrul preocupării pe care o avem în mod constant - şi ar trebui să reprezinte una dintre principalele linii strategice pentru perioada următoare care nu înseamnă anul viitor, ci înseamnă următorii 10 ani - medicina de familie trebuie să ofere într-adevăr servicii de sănătate şi ei trebuie să reprezinte atât partea care realizează serviciile medicale preventive, cât şi o bună parte din cele curative, încât presiunea pe sistemul medical spitalicesc să fie mai mică. Lucrul ăsta se întâmplă în toată lumea, duce la ani de viaţă sănătoasă dacă se face într-adevăr prevenţie, screening pentru diverse afecţiuni, pe de o parte, iar pe de altă parte permite funcţionarea şi finanţarea sistemului de asistenţă medicală spitalicească”, a mai spus ministrul.

 


Ginecologia (1)