Circa 3.000 de persoane au trecut pragul atelierelor de pregătire din cadrul „Maratonului resuscitării” organizat pe toată durata zilei de duminică, 11 iunie. Maratonul a avut loc la Bistriţa, la sala polivalentă din cartierul Unirea, cu sprijinul instructorilor veniţi de la mai multe unităţi UPU-SMURD din ţară.


Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a anunţat pe pagina sa de Facebook că ar fi vorba de un record de prezenţă, municipiul fiind a cincea localitate din ţară în care se organizează acest tip de eveniment, informează Agerpres.

Aproximativ 100 de instructori din cadrul a 14 unităţi UPU-SMURD din ţară au fost prezenţi duminică, la Bistriţa, la evenimentul gândit să educe cât mai mulţi cetăţeni în privinţa tehnicilor de prim-ajutor.

Persoanele participante au aflat cum să acţioneze într-o situaţie de urgenţă, cum pot imobiliza un picior sau o mână traumatizate, au exersat pe manechine tehnici de intervenţie în cazul unui stop cardiorespirator sau înec şi le-au fost prezentate manevrele de resuscitare pentru cele trei categorii de victime - adult, copil şi sugar.

„Maratonul resuscitării” a fost organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, UPU-SMURD Bistriţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud şi Fundaţia pentru SMURD.





ORL