Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a primit o delegaţie de la Universitatea Showa din Tokyo, Japonia. Prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul UMFCD, a semnat un acord de colaborare cu instituţia niponă de învăţământ superior.


Un moment deosebit al vizitei a fost participarea delegaţiei, formată din prof. Miki Izumi şi prof. Miyuki Hashimoto, la lucrările Consiliului de Administraţie al UMFCD. În cadrul acestei întâlniri, s-au discutat diverse oportunităţi de colaborare între cele două universităţi, se arată pe pagina de Facebook a universităţii bucureştene. Cu această ocazie, prof. univ. dr. Viorel Jinga a semnat un acord de colaborare cu Universitatea Showa, marcând astfel un pas important în dezvoltarea relaţiilor internaţionale şi a schimburilor academice.

Membrii delegaţiei nipone au avut ocazia să viziteze o serie de facilităţi educaţionale şi clinice, precum Palatul Facultăţii de Medicină şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde au purtat discuţii cu prof. univ. dr. Dragoş Vinereanu, preşedintele Senatului UMFCD, şi cu prof. univ. dr. Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină. Programul a inclus şi o vizită la centrele de simulare de ultimă generaţie, precum şi la facilităţile de cazare, coordonate de prof. univ. dr. Silviu Piţuru, prorector.

„Suntem entuziasmaţi de perspectivele acestei colaborări şi de oportunităţile pe care le va oferi studenţilor şi cadrelor didactice de la ambele instituţii”, se mai arată în postare.

Sursă foto: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”






Alergologia