Cea de-a şasea ediţie a Hackathon4Health, organizată de către Johnson & Johnson România, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti (UMFCD), prin Centrul de Inovaţie şi e-Health şi Asociaţia Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti, va avea loc în perioada 28-30 octombrie 2022.


Evenimentul se va desfăşura în format hibrid, la Bucureşti, cu participarea fizică la Mindspace Pipera şi online, prin intermediul platformei dedicate, se arată într-un comunicat.

Proiectul Hackathon4Health a debutat în anul 2017, la iniţiativa companiei Johnson & Johnson România şi reuneşte experţi din diferite sectoare şi profesionişti în domeniul sănătăţii, reprezentanţi ai mediului academic şi de afaceri, ai autorităţilor, furnizori de servicii medicale şi spitaliceşti, reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi, studenţi la medicină, dar şi alte specializări, alături de echipele participante ce vor dezvolta soluţii digitale novatoare în decursul celor 48 de ore de hackathon.

Temele ediţiei cu numărul şase sunt următoarele:

  • Prevenţia şi tratamentul pacienţilor în specializările oncologie, hematologie, imunologie şi scleroză multiplă;
  • Sănătatea mintală şi îmbunătăţirea calităţii vieţii;
  • Dispozitive medicale ale viitorului.

Fiecare proiect dezvoltat în cadrul Hackathon4Health are rolul de a accelera progresul digital în sănătate şi a inovaţiei în acest domeniu în România.

„Hackathon4Health 2022 este o iniţiativă recunoscută şi aşteptată în fiecare an de către actorii din domeniul sănătăţii, start-up-uri şi lumea digitală din România. Prin Hackathon4Health 2022 oferim, încă o dată, oportunitatea pentru posibile soluţiile ce pot îmbunătăţi viaţa pacienţilor prin accelerarea digitalizării în sănătate”, a declarat spune Christian Rodseth, Managing Director Janssen Grecia, Polonia şi România.

„Suntem extrem de curioşi să vedem care vor fi ideile ce vor intra în competiţia de anul acesta şi care vor avea succes în câştigarea prestigioasei competiţii. Echipele participante la ediţiile trecute au investit multă pasiune şi dorinţă în a schimba lucrurile în bine. De altfel, în ultimii 5 ani, multe dintre soluţiile câştigătoare au devenit start-up-uri medicale de succes care lucrează în beneficiul pacienţilor din România. Progresul digital poate fi realizat doar prin acces la idei de ultimă generaţie, dar şi prin susţinerea acestora prin mentorat şi suport financiar. Noi, cei de la Johnson & Johnson, vom susţine mereu acele soluţii care pot schimba traiectoria domeniului medical şi de sănătate din România”, a adăugat Christian Rodseth.

„Hackathon4Health a fost şi este un sprijin concret pentru dezvoltarea ecosistemului digital în domeniul sănătăţii, în România. Pentru mine este o bucurie enormă să văd că acest proiect a ajuns la ediţia cu numărul şase şi că oferă, din nou, şansa celor mai ingenioase proiecte să prindă viaţă. Fiecare ediţie este aşteptată cu entuziasm de către studenţi, care astfel au acces la resurse valoroase pentru dezvoltarea lor, pot interacţiona cu specialişti din lumea medicală, tech şi de business şi, nu în ultimul rând, au o şansă reală de finanţare a unor proiecte cu impact concret în îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor”, a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, prof. dr. Viorel Jinga.

De vineri până duminică, participanţii la Hackathon vor lucra în grupuri şi vor beneficia de ajutorul şi coordonarea mentorilor, experţi şi profesionişti din domeniul sănătăţii, academic, antreprenorial, IT&C, membri ai asociaţiilor de pacienţi, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor, care îi vor ajuta să îşi dezvolte ideile până la un nivel implementabil.

În ultima zi de concurs, echipele îşi vor prezenta proiectele în faţa juriului, care va desemna 3 proiecte câştigătoare.

Fiecare echipă câştigătoare va primi din partea Johnson & Johnson România o finanţare pre-seed în valoare de 10.000 de dolari, pentru dezvoltarea şi implementarea proiectului. De asemenea, în următoarele 6 luni după încheierea Hackathonului, echipele vor beneficia de sprijin si mentorat in implementarea proiectului lor atât din partea Johnson & Johnson, cât şi din partea UMFCD Bucureşti, prin intermediul Centrului de Inovaţie şi e-Health.

 



Oncolog