Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov va avea, în premieră, o linie de gardă în medicină legală, care va fi a 30-a linie de gardă asigurată de medicii spitalului.


Consiliul Judeţean Braşov a aprobat suplimentarea liniilor de gardă la instituţia sanitară din subordine, la solicitarea conducerii acesteia, informează Agerpres.

Noua linie de gardă va fi asigurată prin chemarea de la domiciliu a medicilor legişti, care vor fi salarizaţi pe perioada în care asigură permanenţa cu un venit determinat în funcţie de 40% din tariful aferent salariului de bază şi numărul de ore cât asigură garda la domiciliu.

Conform documentelor transmise CJ Braşov de conducerea SCJU, anexate proiectului de hotărâre adoptat, solicitarea privind înfiinţarea noii linii de gardă este motivată prin necesitatea cercetării unor cazuri în care există pericolul dispariţiei unor mijloace de probă, a efectuării unor autopsii urgente şi a comunicării concluziilor medico-legale la solicitarea organelor de cercetare penală.

Până în prezent, SCJU a avut 15 linii de gardă continuă, două în specialităţi paraclinice, şapte la domiciliu şi cinci linii de gardă UPU-SMURD.

 
ORL