La data de 18 ianuarie 2024, dr. Caroline Clarinval, şeful Biroului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în România, a vizitat Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Cuza Vodă” din Iaşi. A fost însoţită de dr. Silvia Gatscher – managerul Operaţiunilor de Sănătate, şi de Andrei Dorobanţu - expert juridic.


Delegaţia OMS a fost primită de managerul spitalului, ec. Robert Dâncă, şi de directorul medical, prof. dr. Bogdan Doroftei, care le-au prezentat oaspeţilor cele mai importante secţii ale unităţii sanitare: Secţia de Neonatologie, una dintre cele mai mari secţii de profil din ţară, şi Secţia  de Anestezie şi Terapie Intensivă, se arată într-un comunicat.

În cadrul discuţiilor, delegaţia OMS şi-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu spitalul ieşean, privind activităţi de promovare a bunelor practici pentru sănătatea mamei şi copilului: activităţi regulate de screening  şi prevenire, inclusiv pentru cancerul de col uterin,  promovarea alăptării la sân ca cea mai bună sursă de hrană pentru sugar, promovarea celor mai bune practici pentru sănătatea sexuală şi reproductivă .

„Apreciem interesul şi implicarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din România. Această vizită ne onorează  şi suntem deschişi  la o cooperare internaţională, pentru a prelua cele mai bune practici de la cei mai buni experţi în domeniu”, a declarat managerul Robert Dâncă.

Spitalul „Cuza Vodă” din Iaşi deserveşte toată regiunea Moldovei şi tratează  majoritatea cazurilor complexe şi dificile din specialitatea obstetrică - ginecologie.

 

 



Ginecologia (1)