Începând cu luna iulie, Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie ”Cuza Vodă” din Iaşi a fost încadrat în categoria a II-a de acreditare, conform Raportului de Acreditare şi a Ordinului Preşedintelui Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate nr.232/04.07.2023.


În urma evaluării indicatorilor şi standardelor de verificare aplicate în procesul de acreditare derulat  de instituţia  aflată în subordinea Guvernului, care  supraveghează managementul calităţii în Sănătate – ANMCS – Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” Iaşi  a obţinut încadrarea maximă acordată  până în prezent pentru unităţile sanitare din România, cu un punctaj total de 90,81%, se arată într-un comunicat.

România nu are în prezent niciun spital clasificat în categoria I de acreditare. Cel mai probabil, spitalele regionale care urmează să fie construite vor putea primi această categorie, se mai precizează.

„Această certificare recunoaşte eforturile continue ale spitalului în furnizarea unor servicii de înaltă calitate şi în asigurarea unui nivel excelent de îngrijire medicală pentru cei aproximativ 14.000 de pacienţi din regiunea Moldovei, care trec  anual pragul  acestei unităţi sanitare de nivel III, cu un număr de 410 paturi. În spital sunt tratate  inclusiv cazurile complicate din specialitatea obstetrică-ginecologie şi în viitor aria serviciilor se va extinde şi în ginecologia oncologică”, se subliniază în document.

Maternitatea acordă îngrijire pentru aproximativ 6.500 de nou născuţi anual şi dispune de  specialiştii şi dotările necesare îngrijirii cazurilor dificile, cum ar fi prematurii şi nou-născuţii cu diverse patologii.

 „Nivelul de acreditare obţinut, care ne plasează în topul spitalelor la nivel naţional, este rezultatul  eforturilor  întregii echipe a unităţii sanitare  pe care o manageriez şi demostrează încă o dată preocuparea noastră permanentă de a asigura servicii medicale de calitate şi în condiţii de siguranţă pacienţilor noştri. Acest rezultat ne ambiţionează să continuăm proiectele de modernizare şi eficientizare a serviciilor medicale, inclusiv ale celor acordate în ambulatoriul  intergrat. Aceste proiecte au ca ţintă  îmbunătăţirea propriei performanţe – creşterea gradului de satisfacţie a pacienţilor. Pentru a cultiva şi a susţine calitatea în sănătate şi pentru a motiva suplimentar furnizorii de servicii  medicale sperăm ca în curând nivelul de acreditare să fie un indicator în finanţarea  spitalelor de la Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarat Robert Dâncă, managerul Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Cuza Vodă” din Iaşi.

 Spitalul ieşean s-a plasat, la nivel naţional, pe primul loc între spitalele publice care au fost evaluate pozitiv de către pacienţi pentru calitatea serviciilor medicale.

În România există 6 categorii de acreditare: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; Categoria VI – neacreditat.






Ginecologia (1)