Republica Serbia a pus la dispoziţia României, în mod gratuit, 6.365 de flacoane de anticorpi monoclonali de diferite tipuri. Medicamentele vor fi utilizate pentru tratarea pacienţilor COVID-19, conform protocolului de tratament decis de comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii.


Chiar din seara de 26 octombrie 2021, Ministerul Sănătăţii a început distribuirea medicamentelor în peste 100 unităţi sanitare de pe teritoriul ţării. Procesul va continua în următoarele zile, se arată într-un comunicat.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila apreciază gestul vecinilor noştri şi mulţumeşte pentru sprijin autorităţilor sanitare din Republica Serbia.

În acelaşi spirit de solidaritate, alţi 3 pacienţi români cu COVID-19 au fost transferaţi în Polonia, la Łódź, mai anunţă Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre 2 pacienţi care au fost internaţi în unităţi de primiri urgenţe din Cluj şi un alt pacient din Iaşi, care a fost transportat cu elicopterul până la Cluj-Napoca.

„Toţi pacienţii se află în stare stabilă, transportabili, intubaţi şi necesită asistenţă medicală de specialitate într-o secţie de anestezie-terapie intensivă”, se arată în informarea Ministerului.

Până în prezent au fost transferate în unităţi medicale din afara ţării 47 de persoane care au nevoie de asistenţă medicală în secţii ATI.


ORL