Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Alexandru Calancea, a declarat că personalul unităţii medicale va fi instruit din nou pentru standardul anti-mită. Săptămâna trecută, şefa Secţiei de Oncologie a fost arestată şi este cercetată penal după ce a fost prinsă în flagrant.


Alexandru Calancea, citat de Agerpres, a spus că spitalele nu au la dispoziţie prea multe instrumente pentru a preveni actele de corupţie, dar că acele puţine pe care le au la îndemână vor fi valorificate la maximum, astfel încât astfel de fapte să nu se repete.

„Am demarat reinstruirea personalului medical pentru standardul anti-mită care este implementat la nivelul spitalului din 2019 prin directorii medical şi de îngrijiri, şefii de secţie. Tot personalul va fi reinstruit”, a spus Alexandru Calancea.

El a subliniat că pacienţii şi aparţinătorii sunt informaţi că în toate secţiile, compartimentele sau cabinetele de ambulatoriu sunt căsuţe poştale de sugestii şi reclamaţii, precum şi formulare în care se pot menţiona eventualele probleme întâlnite pe perioada internării.

„Voi intensifica comunicarea cu cadrele medicale, cu toţi angajaţii, astfel încât să înţeleagă fiecare că aceste practici nu sunt agreate de conducerea SJU Suceava. Aceste lucruri nu trebuie să ne umbrească obiectivele SJU Suceava, care sunt calitatea actului medical, siguranţa şi satisfacţia pacientului şi angajatului”, a spus Alexandru Calancea.

Şefa Secţiei de oncologie din SJU Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost arestată, vineri, 20 ianuarie, pentru 30 de zile, pentru luare de mită în formă continuată. Decizia Tribunalului Suceava a fost contestată, iar în prezent medicul se află în arest la domiciliu.

Ginecologia (1)