Voluntarii Societăţii Studenţilor în Farmacie Bucureşti (SSFB), studenţi ai Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF „Carol Davila” din Bucureşti, îndrumaţi de coordonatorul Departamentului de Sănătate Publică SSFB 2023-2024, Puţinelu Alecsandra, organizează, în perioada 23-29 octombrie, campania de sănătate publică Mental Health.


Campania are ca scop informarea şi atenţionarea generaţiilor actuale în legătură cu sănătatea mintală, se arată într-un comunicat. Se urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa îngrijirii sănătăţii mintale şi reducerea stigmatizării persoanelor care se confruntă cu astfel de patologii. Jumătate dintre cazurile de tulburări mintale apar încă din adolescenţă, iar multe dintre acestea nu sunt diagnosticate niciodată din cauza stigmatizării, a temerii de a fi judecat şi neînţeles.

Afectarea sănătăţii mintale este o problemă care generează ecouri şi în domeniul socioeconomic, se mai subliniază.

Pentru a trage un semnal de alarmă asupra sănătăţii psihice, dar şi asupra importanţei prevenţiei şi formării unui stil de viaţă corect, studenţii Facultăţii de Farmacie din Bucureşti desfăşoară următoarele activităţi:

  • susţinerea unor prezentări, în format fizic, de informare a elevilor de liceu, în cadrul Colegiului Naţional „Cantemir Vodă”;
  • organizarea a două standuri în cadrul Facultăţii de Farmacie şi Facultăţii de Psihologie, având ca scop diseminarea informaţiilor legate de tulburările psihice şi anxietate;
  • organizarea unei conferinţe duale cu tema „Rolul farmacistului dincolo de simpla eliberare a medicamentelor”, prezentare susţinută de dr. Ioan Mirea, medic rezident psihiatru, şi cu subiectul „Tulburările de somn” -  alocuţiune susţinută de Oana Trufăşilă, farmacist specialist clinician. Conferinţa se va ţine în incinta Facultăţii de Farmacie, pe data de 26 octombrie, ora 18.00.

 

 



Farmacist