La Milano, 40 de start-upuri europene, care propun soluţii de ultimă generaţie, s-au reunit în cadrul convergenţei unice a trei programe cheie de creare de afaceri în domeniul sănătăţii în Europa de Sud, Centrală şi de Est.


Cu un software novator, validat clinic, pentru diagnosticarea precoce a cancerului, Frontier Management Consulting, cu sediul în Bucureşti, a câştigat premiul al doilea în cadrul prestigioasei competiţii Attract to Invest. O altă companie românească a câştigat premiul InnoStars Community Award cu o  aplicaţie, denumită MoodZ, pentru ceasul intelligent care monitorizează sănătatea mintală, se arată într-un comunicat.

 

Inovaţii de pionierat

Marea Finală EIT Health InnoStars nu a avut ca scop doar prezentarea unor inovaţii de pionierat, ci şi crearea de legături care au potenţialul de a transforma asistenţa medicală în întreaga Europă.

Pentru a le permite europenilor să trăiască o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă, EIT Health, parte a Institutului European de Inovare şi Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene , oferă mai multe programe de creare de companii pentru a sprijini start-up-urile din domeniul biotehnologiei, al sănătăţii digitale, al tehnologiilor medicale şi terapeutice din Europa. Aceste iniţiative răspund nevoilor start-upurilor aflate în diferite stadii de dezvoltare: de la echipele aflate la începutul călătoriei lor până la companiile consacrate care caută investiţii suplimentare.

Pentru prima data a avut loc finala a trei programe cheie de creare de afaceri: RIS Innovation Call, Premiile InnoStars şi Attract to Invest, adaptate pentru start-up-urile din Europa de Sud, Centrală şi de Est şi gestionate de EIT Health InnoStars, s-au reunit între 7-8 noiembrie în Milano Innovation District (MIND).

 

Diagnosticarea neinvazivă a cancerului colorectal

Unul dintre cele trei programe, Attract to Invest, este conceput pentru a sprijini companiile mai mature, cu produse deja pe piaţă, care caută capital suplimentar. În cadrul acestei competiţii, compania românească Frontier Management Consulting a ocupat locul 2 pentru soluţia PROMED, un software inovator, validat clinic, conceput pentru diagnosticarea precoce a cancerului bronho-pulmonar şi colorectal.

,,După luni de efort dedicat, suntem încântaţi să primim recunoaşterea internaţională la Milano. PROMED, cu tehnologia sa predictivă, bazată pe inteligenţă artificială, deschide calea pentru un viitor mai sănătos. Acest premiu este un triumf pentru ştiinţă şi inovaţie, marcând angajamentul nostru de a stabili o tehnologie revoluţionară de detectare non-invazivă a cancerului. Acest lucru ne determină să continuăm să inovăm şi să cercetăm neîncetat, cu scopul de a salva vieţi. Succesul obţinut ne inspiră şi ne întăreşte hotărârea de a merge mai departe pe această cale cu impact”, a declarat Flavia Rotaru, CEO al Frontier Management Consulting.

Primul loc a fost ocupat de MEBSTER, o companie cehă care dezvoltă o platformă inovatoare de exoschelet pasiv, care le permite celor cu deficienţe ale membrelor inferioare, în special în urma leziunilor măduvei spinării, să meargă din nou. Luca, o platformă digitală de sănătate mintală, dezvoltată în Grecia, concepută special pentru atleţi şi vândută deja mai multor echipe sportive, a obţinut locul 3.

Primele trei echipe au primit premii de 25 000 de euro, 15 000 de euro şi, respectiv, 10 000 de euro.

 




Medic