Mihai Stoica va găti pentru câinii fără stăpân împreună cu fiica sa, Teodora, la Adăpostul Speranţa, din apropiere de Bucureşti. Evenimentul are loc sâmbătă, 3 februarie. Cei doi se alătură, astfel, seriei „Tocăniţă pentru toţi Bobiţă” - evenimente caritabile organizate de Fundaţia Adăpostul Speranţa cu scopul susţinerii adopţiilor responsabile.


Cunoscut pentru performanţele sale în sportul cu balonul rotund, dar şi pentru faptul că e un mare iubitor de animale, Mihai Stoica va lăsa pentru câteva ore tacticile de fotbal pentru tehnicile de gătit, se arată într-un comunicat.

„Sunt câini care au trecut prin momente grele, iar salvarea lor au fost cei de la Speranţa, o mână de oameni care fac minuni pentru ei. Mai departe ţine de noi, de cei de acasă, să le fim alături, să-i ajutăm cum putem fiecare şi să aducem aceşti prieteni în vieţile noastre. Un câine te ajută să fii mai relaxat, mai activ, mai sănătos, poate fi supereroul unei familii. Fac apel şi către alţii să doneze şi să meargă la adăpost şi să întindă o mână de ajutor”, a declarat Mihai Stoica.

Evenimentul are loc între orele 9.30-13.00 şi este deschis atât celor care îşi doresc să adopte un câine, cât şi celor care vor să le ofere afecţiune şi să petreacă timp cu prietenii patrupezi ai adăpostului.

„Sunt peste 500 de suflete în acest adăpost, care abia aşteaptă acest moment şi care se vor bucura de timpul petrecut în compania unor iubitori de animale şi prieteni ai adăpostului, aşa cum este Mihai Stoica. Ne bucurăm să-l avem, alături de Teodora, la Tocăniţa noastră, iar împreună ne dorim să atragem atenţia asupra animalelor din adăposturi care duc o viaţa grea mai ales acum, în timpul sezonului rece. De aceea, le asigurăm câinilor noştri o masă caldă, paie şi tot ce este nevoie pentru a le fi mai cald, iar pentru asta apelăm la sprijinul celor de acasă care vor să facă un bine şi să ne fie alături”, a declarat Anca Tomescu, reprezentant Adăpostul Speranţa.

Prin seria „Tocăniţă pentru toţi Bobiţă”, care are loc o dată pe lună, Adăpostul Speranţa îşi propune să aducă oamenii mai aproape de animale şi să contribuie la dezvoltarea unei societăţi pet-friendly. Până în prezent au mai participat mari campioni precum Marian Drăgulescu, Helmut Duckadam, Ana-Maria Brânză, actriţa Carmen Tănase, Silviu Iliuţă, Claudiu Cîrţână sau Codruţ Kegheş „Dezbrăcatu”.

La Adăpostul Speranţa, care are în prezent peste 500 de câini, animalele salvate de pe străzi sunt tratate, sterilizate, microcipate, în clinica proprie, iar până la găsirea unei familii, au acces la locuri de joacă şi la alte facilităţi din adăpost.

Dincolo de o masă gustoasă, câinii din Adăpostul Speranţa au nevoie de familii. Mai multe detalii despre adopţie, voluntariat sau alte forme pot fi găsite aici.
 

 




Practica Veterinara