Conf. dr. Cosmin Caraiani este noul director al Departamentului Studenţi internaţionali din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.


Conf. dr. Cosmin Caraiani este medic primar Radiologie şi Imagistică medicală din anul 2015 şi, din 2018, cadru didactic al UMF „Iuliu Haţieganu” la disciplina „Radiologie şi Imagistică medicală. Medicină nucleară”, se arată pe pagina de Facebook a universităţii clujene.

Cu o experienţă în domeniul imagisticii medicale de peste 15 ani, conf. dr. Cosmin Caraiani s-a format profesional în Clinica Medicală 3 şi în Clinica de Radiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj şi parţial la Nimes, în Franţa, domeniul său de expertiză fiind reprezentat de imagistica abdominală şi pelvină, precum şi de imagistica oncologică.

Este printre promotorii, în Cluj-Napoca, a imagisticii căilor biliare şi pancreasului, a imagisticii hepatice cu utilizarea produsului de contrast hepatocitar-specific, a imagisticii intestinului şi imagisticii IRM a prostatei.

Are o bogată activitate ştiinţifică fiind autor sau coautor a peste 60 de articole ISI şi BDI. A participat, ca speaker invitat sau cu lucrări ştiinţifice, la numeroase congrese şi conferinţe naţionale şi internaţionale.

De asemenea, conf. dr. Cosmin Caraiani este autorul cărţii „Imagistica în bolile ficatului”, precum şi autor sau coautor la 20 de capitole de carte, dintre care şapte apărute în tratate de specialitate. A coordonat numeroase lucrări de diplomă şi este iniţiatorul şi coordonatorul ştiinţific al Cercului Studenţesc de Imagistică Abdominală, se mai arată în postare.

Sursă foto: Facebook UMF Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca

 

 



Ginecologia (1)