Din aceeași categorie
Publicat în revista „Science”, studiul arată că au fost descoperite noi tipuri de celule şi semnale identificate, care le transmit celulelor imune imature cum să se dezvolte în celulele T.
Atlasul ar putea ajuta, de asemenea, oamenii de ştiinţă să înţeleagă bolile care afectează dezvoltarea celulelor T, cum ar fi imunodeficienţa combinată severă (SCID).
Glanda timusului este localizată în piept şi produce celulele T, celulele albe din sânge care combat infecţia şi boala. Aceste celule T lasă apoi timusul să intre în sânge şi în alte părţi ale corpului pentru a se maturiza în continuare. Celulele T caută şi distrug bacteriile invadatoare şi virusurile şi recunosc, de asemenea, celulele canceroase şi le ucid.
Problemele în dezvoltarea timusului determină generarea defectuoasă de celule T, arată cercetătorii britanici şi cei olandezi. Acest lucru poate duce la deficienţe imune grave, cum ar fi imunodeficienţa combinată severă. De asemenea, poate afecta reglarea celulelor T, fapt ce duce la boli autoimune precum diabetul de tip 1.
Pentru studiul lor, cercetătorii au utilizat tehnologia cu o singură celulă pentru a izola şi analiza aproximativ 200.000 de celule individuale din timusul în curs de dezvoltare şi ţesutul timus copil şi adult. Ei au observat care gene au fost active în fiecare celulă individuală pentru a identifica celulele, descoperind noi tipuri de celule şi au folosit acele gene ca etichete pentru a face o hartă a fiecărei celule în locaţia sa exactă în timus.
„Cu acest atlas de celule timus, descoperim semnalele celulare ale timusului în curs de dezvoltare şi dezvăluim care sunt genele care trebuie să fie pornite pentru a converti celulele precursoare, imune, precoce în celule T specifice.
Acest lucru este foarte interesant, deoarece, în viitor, respectivul atlas ar putea fi folosit ca hartă de referinţă pentru celulele T create în afara corpului, cu proprietăţile potrivite pentru a ataca şi omorî un cancer specific - creând tratamente adaptate pentru tumori”, a declarat profesorul Muzlifah Haniffa, autorul principal al studiului.
atlas timusatlas celular al glandei timusuluicanceroncologieboli autoimunecelule Ttratament cancerS-a deschis Centrul de vaccinare anti-HPV de la IOB
Cristina Ghioca
Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București a inaugurat Centrul de Vaccinare anti-HPV.
...Craiova are centru de vaccinare anti-HPV
Cristina Ghioca
Centrul de Oncologie și Radioterapie „Sf. Nectarie” din Craiova a inaugurat primul Centru de Vaccinare Anti-HPV din Craiova.
...Parteneriat de cercetare privind utilizarea laserului în diagnosticul oncologic
Cristina Ghioca
La nivel național se derulează un proiect ce vizează crearea de noi metode de tratament și diagnosticare a cancerului bazate pe laseri de mare putere.
...