Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale, Colegiul Medicilor Stomatologi din România demarează, la 25 martie, un studiu pilot, care să deschidă drumul către o analiză serioasă, aplicată, a situaţiei la nivel naţional. Acest demers va putea genera o îmbunătăţire a politicilor publice, cu sprijinul autorităţilor naţionale, europene, asociaţiilor de pacienţi şi industriei de profil.


În fiecare an, pe data de 20 martie, profesioniştii din domeniul marchează Ziua Mondială a Sănătăţii Orale – o iniţiativă a Federaţiei Dentare Internaţionale (FDI). Conform OMS, 90% din populaţia lumii suferă în cursul vieţii de afecţiuni orale şi multe dintre acestea pot fi evitate prin programe de prevenţie, diagnostic şi tratament, finanţate de guvern, asociaţii şi societăţi de promovare a sănătăţii, se arată într-un comunicat.

Medicii stomatologi din România sunt recunoscuţi pentru calitatea serviciilor medicale stomatologice, pentru nivelul înalt de pregătire din universităţile româneşti şi fac eforturi constante pentru modernizarea dotărilor din cabinete, iar implicarea lor pentru îmbunătăţirea situaţiei sănătăţii orale la nivelul populaţiei din România este esenţială, se subliniază.

Statisticile arată că România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte starea sănătăţii orale şi pe penultimul loc la numărul mediu anual de consultaţii stomatologice.

Colegiul Medicilor Stomatologi din România organizează, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, Conferinţa dedicată Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale. Evenimentul are loc în Bucureşti, pe 25 martie, de la ora 10.00, la Sala de Conferinţe a Hotelului InterContinental Athénée Palace Bucureşti. CMSR demarează şi studiul pilot care să deschidă drumul către o analiză serioasă, aplicată, a situaţiei la nivel naţional. Acest demers va putea genera o îmbunătăţire a politicilor publice, cu sprijinul autorităţilor naţionale, europene, asociaţiilor de pacienţi, industriei de profil, se mai arată. 

 

 



Farmacist