23-25 aprilie2015
Prima Şcoală de Primăvară de
Gemmaeterapie şi Homeopatie din România

 

În perioada 23-25 aprilie 2015 s-a desfăşurat la Arad, sub auspiciile Universităţii de Vest „Vasile Goldiş“ şi în colaborare cu Consiliul Judeţean Arad - Centrul Cultural Judeţean Arad,  Asociaţia Română de Gemoterapie şi Homeopatie, Laboratoarele PlantExtrakt şi Colegiul Farmaciştilor din România - Prima Şcoală de Primăvară de Gemmaeterapie şi Homeopatie din România. Proiectul a vizat conceptul strict didactic potrivit căruia materia primă vegetală care constituie obiectul gemoterapiei, trebuie cunoscută din toate unghiurile: botanic, biochimic, fitochimic, farmacologic, pentru a putea ilustra complet fitoterapia şi farmacoeconomia unui remediu natural de acest tip. Şcoala s-a adresat farmaciştilor, medicilor, biologilor, chimiştilor, biochimiştilor, dar şi, în egală măsură, studenţilor farmacişti şi medici.

 Schimbul de experienţă a fost unul deosebit de util pentru practicienii în domeniul medicamentului vegetal din ţara noastră, aceasta şi în contextul accesului constant al Universităţii noastre la o Gradină botanică cu peste 12.000 de taxoni, capabili de a fi sursă didactică  excelentă pentru medicamentul gemoterapic.

Marele merit al universităţii de pe malul Mureşului a fost acela de a reuni, pe lângă specialiştii români, şi specialişti din acest domeniu recunoscuţi la nivel mondial: Dr. Fernando Pitera – Genova, Italia, Conf Dr. Tatiana Calalb, de la Universitatea de Stat „Nicolae Testemniţeanu“ din Chişinău- Republica Moldova, Prof. Dr. Giancarlo Statti, Universitatea de Medicină şi Farmacie Cosenza, Calabria, Italia, personalităţi care au dat o deosebită valoare, atât manifestării ştiintifice în sine, cât şi actului didactic şi de cercetare care s-a derulat în aceste zile. Colaborarea actuală, dar şi pe viitor, între aceste personalităţi provenind din ţări diferite şi regiuni distincte ale Europei şi oraşul Arad, prin Universitatea de Vest „Vasile Goldiş“- Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, Specializarea Farmacie - are ca menire, dincolo de raţiunea ştiinţifică a evenimentului, sporirea vizibilităţii comunităţii noastre academice şi, implicit, popularizarea regiunii noastre, a judeţului Arad, ca forţă economică şi ştiinţifică.

 

Directorul Şcolii de Primăvară
de Gemmaeterapie şi Homeopatie,

Conf. Univ. Dr. Claudia-Crina Toma

 

5 Mai 2015
Decernare de titlu „Doctor Honoris Causa“
Prof. George Vithoulkas

 

În data de 5 mai 2015, prof. George Vithoulkas, personalitate a homeopatiei mondiale, i se va decerna titlul de „Doctor Honoris Causa“ al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu“  Cluj-Napoca.

Ceremonia va avea loc la ora 12 în Sala Senatului, str. Victor Babeş nr. 8, etaj 5.

În 12 octombrie 2012, prof. George Vithoulkas, laureat al Right Liverhood Award 1996 (considerat un premiu Nobel pentru Medicină alternativă) i s-a decernat titlul de „Doctor Honoris Causa“ al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş“ din Timişoara.

Actualmente prof. George Vithoulkas este:

  • Director al ACADEMIEI IINTERNAŢIONALE de HOMEOPATIE CLASICĂ – Grecia

  • Profesor la Universitatea Aegean Grecia

  • Profesor de Onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale din Moscova

  • Profesor de Onoare al Academiei de Stiinţe Medicale din Kiev

  • Profesor Asociat la Universitatea Medicală Bască

 

7 - 9 mai
Conferinţa „Homeopatia – actualitate perpetuă“

 

Asociaţia Medicală de Homeopatie Timişoara (AMH) în parteneriat cu

Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara şi Muzeul Brukenthal organizează la Sibiu, în perioada 7-9 mai 2015, în Sala Multimedia a Muzeului Brukenthal, conferinţa cu tema: Homeopatia – actualitate perpetuă

Invitaţi: prof. dr. Jorgos Kavouras – Germania – profesor asociat la Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara, acad. prof. dr. farm. Aurelia Nicoleta Cristea – Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti, acad. prof. dr. farm. Honorius Popescu – Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj-Napoca

Anunţăm participarea extraordinară a: prof. George Vithoulkas, laureat al „Right Livelihood Award“ (Premiului Nobel pentru Medicină alternativă) – care va conferenţia în 8 mai despre „Niveluri de sănătate şi aplicabilitatea lor în ştiinţa medicală actuală.“

Acest eveniment de anvergură internaţională, dedicat dezvoltării homeopatiei în România, aniversează totodată şi cele mai importante momente din istoria acestei ştiinţe şi arte medicale. Astfel, conferinţa va fi dedicată:

  • celebrării a 260 de ani de la naşterea dr. Samuel Hahnemann, personalitate care a revoluţionat medicina, punând bazele homeopatiei clasice;

  • sărbătoririi a 20 de ani de la înfiinţarea Academiei Internaţionale de Homeopatie Clasică Alonissos (Grecia) – o şcoală care a pus bazele învăţământului ştiinţific în homeopatie şi căreia mulţi dintre homeopaţii din România îi aparţinem;

  • declarării recente de către Organizaţia Naţiunilor Unite a zilei de 10 Aprilie ca Zi Internaţională a Homeopatiei.

Lansare de carte

În cadrul conferinţei va avea loc şi lansarea de carte cu titlul „Niveluri de sănătate“, scrisă de Prof. George Vithoulkas si Erik van Woensel, ediţie tradusă în limba română. Această carte reprezintă o contribuţie cu totul originală pentru medicină în general şi homeopatie în particular. Cunoscând o metodă cu ajutorul căreia se poate aprecia dacă un pacient aflat sub tratament homeopat sau altfel de tratament evoluează pozitiv sau dimpotrivă, practicianul va avea posibilitatea să evalueze cazul şi să facă un prognostic mai exact.

Subiectul nivelurilor de sănătate a fost menţionat pe scurt într-una din cele mai importante lucrări ale lui George Vithoulkas, ,,Ştiinţa homeopatiei“, scrisă în 1977. După 50 de ani de practică homeopată, experienţă , observaţie atentă şi detaliată, George Vithoulkas ne înfăţişează azi o teorie bine pusă la punct şi modul în care aceasta poate fi aplicată în practica de zi cu zi.

 În dezvoltarea conceptului nivelurilor de sănătate, autorul dezbate detaliat toate reacţiile posibile ale mecanismului de apărare din timpul tratamentului homeopat, semnificaţia acestor reacţii şi elaborează parametri cu ajutorul cărora se poate stabili căruia dintre cele douăsprezece niveluri de sănătate îi aparţine fiecare pacient.

 A doua parte, ,,Studii de caz“, scrisă de Erik van Woensel, priveşte mai ales aplicabilitatea ei practică în homeopatie. În acest capitol se face analiza aprofundată a unor cazuri cu grade diferite de dificultate. Autorul descrie pas cu pas cum se face analiza de caz şi cum se aplică principiile nivelurilor de sănătate în practica homeopată.

Fiecare homeopat ar trebui să fie capabil să evalueze efectul tratamentului administrat şi să înţeleagă de ce nu întotdeauna efectul este cel aşteptat. ,,Niveluri de sănătate“ ne pune la dispoziţie instrumentele necesare pentru a realiza acest lucru .

Întreaga doctrină a Prof. George Vithoulkas se regăseşte în programul e-learning pus la dispoziţie de Academia Internaţională de Homeopatie Clasică http://www.vithoulkas.edu.gr.

 

Preşedinte AMH,

Dr. Ofelia Lugojan-Ghenciu

 

22-24 mai
A VI-a Conferinţă Naţională de Gemoterapie
cu participare internaţională

 

Asociaţia Română de Gemoterapie şi Homeopatie organizează la Timişoara (Park Place) evenimentul anual al gemoterapiei româneşti, conferinţa naţională de gemoterapie.

Tema conferinţei: „Posibilităţi de abordare gemoterapică a patologiei acute şi cronice“

Invitaţi din Italia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii: Fernando Pitera – autorul lucrării Compendiu de gemoterapie clinică, Nick Churchill – directorul Şcolii Online de Gemoterapie din Marea Britanie, Lauren Hubele, gemoterapeut şi trainer în stil de viaţă.

Dr.Fernando Pitera, medic italian, homeopat şi fitoterapeut, cu o experienţă de peste 30 de ani, este un iubitor al botanicii, etnomedicinei şi istoriei medicinei. Cunoscător profund al operelor dr. Pol Henry, „părintele gemoterapiei“, este practician, dar şi cercetător în domeniul gemoterapiei. A reunit şi actualizat tot materialul ştiinţific din domeniul gemoterapiei, aducându-şi un aport personal la experimentarea şi dezvoltarea gemoterapiei. Lucrarea sa, Compendiu de gemoterapie clinică, este la ora actuală cea mai reprezentativă în acest domeniu, pe plan mondial. În prima zi a conferinţei, dl prof. Pitera va dezbate pe larg aspecte din patologia endocrină, patologie pe cât de frecventă, pe atât de greu de abordat, iar în următoarele două zile, lucrările pregătite de colegii noştri, medici şi farmacişti din toată ţara, sunt la fel, originale şi interesante.

Nick Churchill are o experienţă de peste 20 de ani în homeopatie şi de 15 ani în gemoterapie. A studiat homeopatia la Colegiul de Homeopatie din Londra. A lucrat iniţial ca homeopat împreună cu dr. Jeremy Sherr şi a urmat multe cursuri de homeopatie, în special cu dr. Massimo Mangialavori în Italia. De la Massimo a aflat despre gemoterapie şi a învăţat cum să o aplice în practica zilnică. În prezent, lucrează ca homeopat şi este directorul unei şcoli online de gemoterapie, unde are studenţi din toată lumea. A predat homeopatie de peste 15 ani în Anglia, America, Cehia şi mai nou în Japonia şi este directorul Şcolii Internaţionale de Homeopatie din Londra.

Homeopat şi gemoterapeut american (absolventă a şcolii online de gemoterapie condusă de Nick Churchill), Lauren Hubele este o apropiată colaboratoare a doamnei dr. Sorina Soescu din Constanţa, pe care o consideră mentorul ei.

Iată cum se prezintă pe blogul său, „Radically simple: … o mamă care şi-a crescut copiii astfel încât să ştie că organismul se vindecă singur, iar alimentele ecologice pot fi cel mai bun medicament. Un supravieţuitor al cancerului, care a devenit apoi un practician ce oferă paşi simpli pentru a aborda boala cu implicarea bolnavului în procesul vindecării; un student şi căutător permanent în domeniile homeopatie şi gemoterapie; un speaker şi trainer în gemoterapie, homeopatie şi stil de viaţă, care consideră că nu putem separa vindecarea corpului fizic de corpul noastru mental, emoţional şi spiritual.“

În cadrul conferinţei se va lansa volumul IV al publicaţiei asociaţiei noastre, Acta gemmotherapeutica.

 

Preşedinte ARGH,

Dr. Simona Niţu