La începutul anului 2020 scriam în editorialul intitulat „Contagiunea psihică” următoarele: „De ce anume ne este cel mai frică în zilele acestea? D...
Prevenţia suicidului constituie o preocupare constantă a politicilor de sănătate publică şi o nevoie reală atât în perioadele obişnuite, dar mai a...
The sensitive topic of suicide risk during the COVID-19 pandemic entails two relevant components.
Children are a vulnerable social group, despite improvements in the economical status and medical resources.
The intervention in suicide crisis in an important part for any organization or institution focused on suicide prevention.
On March 11, 2020, the World Health Organization (WHO) declared the COVID-19 outbreak a global pandemic.
The incidence of neurodegenerative diseases has increased as a direct result of the increasing life expectancy.
Mood disorders along with cognitive decline are frequents symptoms in stroke survivors.
Terapia cognitivă bazată pe mindfulness (TCBM) încorporează tehnici orientale de meditaţie din terapiile cognitiv-comportamentale (TCC).
E clasic. Dacă arunci o broască vie într-o oală cu apă fiartă, va sări ca arsă pentru a-şi salva viaţa.
Pentru anul 2024, revista „Psihiatru.ro” este acreditată de Colegiul Medicilor din România cu 10 credite EMC (Grupa B+), conform adresei de acreditare nr. 10772/29.12.2023.
Lansata in anul 2005, “Psihiatru.ro” este o revista cu acoperire nationala dedicata medicilor cu specializarea in psihiatrie.
Din anul 2016 revista este publicata sub egida Asociaţiei Române de Psihiatrie si Psihoterapie (ARPP) si Societatii Romane Alzheimer. Din anul 2018 publicatia apare si sub egida Alianţei Română de Prevenţie a Suicidului (ARPS).
Revista Psihiatru.ro este publicată trimestrial.
CONTACT
MEDICHUB MEDIA, Green Gate, Bd. Tudor Vladimirescu 22, etaj 11, Sector 5, 050883, Bucuresti, Romania
E-Mail: redactia@medichub.ro
Potrivit Deciziei Nr. 12/2018 a Colegiului Medicilor din România (CMR), privind reglementarea sistemului naţional de educaţie medicală continuă, a criteriilor şi normelor de acreditare a furnizorilor de educaţie medicală continuă, precum şi a sistemului procedural de evaluare şi creditare a activităţilor de educaţie medicală continuă adresate medicilor, autorilor care publică în reviste agreate de CMR li se acordă 30 de credite de educaţie medicală continuă (EMC) pentru un articol ştiinţific publicat. Existenţa a doi sau a mai multor autori pentru un articol apărut într-o publicaţie medicală agreată de CMR duce la împărţirea procentuală a creditelor acordate la numărul de autori menţionaţi. Pentru obţinerea creditelor EMC, în urma publicării unui articol ştiinţific, autorul trebuie să se adreseze colegiului medicilor teritorial, căruia îi prezintă articolul şi revista în care acesta a fost publicat.
Revista Psihiatru.ro este publicată în limba engleză.