Cu ocazia zilei internaţionale a sclerozei multiple, Asociaţia APAN România lansează pe data de 30 mai primul episod din podcastul SMall Talks, despre „boala cu o mie de feţe”.


Diagnosticarea sclerozei multiple se realizează cel mai des la vârste cuprinse între 20-40 ani, confirmând încă o dată că scleroza multiplă este cea mai invalidantă afecţiune a adultului tânăr. Simptomele se manifestă diferit de la o persoană la alta, de la o zi la alta, motiv pentru care este numită „boala cu o mie de feţe”. Provocări în gestionarea diagnosticului apar aproape zilnic şi au impact asupra familiei, vieţii sociale sau la locul de muncă.

O dată la două săptămâni va apărea câte un nou episod, pe canalul de YouTube al asociaţiei APAN Romania, dar şi pe Spotify, unde invitaţii vor fi fie specialişti din domeniul medical, fie persoane care vor vorbi despre terapiile integrative, precum şi pacienţi care au fost de acord să-şi împărtăşească povestea şi care îşi doresc ca experienţele lor să vină în ajutorul celor care au nevoie.

„Vă invităm pe data de 30 mai să-i cunoaşteţi pe realizatorii acestui podcast şi poveştile lor şi vă aşteptăm de două ori pe lună, la câte o discuţie relaxată despre subiecte care pot fi uneori inconfortabile, dar pe care considerăm că este necesar să le abordăm şi ne dorim să oferim speranţă şi informare tuturor celor care ne vor asculta”, se arată în comunicat.

Iniţiativa a fost posibilă cu ajutorul sponsorilor Roche şi Novartis, se mai precizează.

Scleroza multiplă este o afecţiune neurodegenerativă a sistemului nervos central, în care sistemul imunitar atacă teaca de mielină. Potrivit celor mai recente date statistice, în lume sunt 2,8 milioane multiple de pacienţi cu scleroză multiplă, dintre care peste un milion se află în Europa.





Oncolog