Bogdan Oprea a fost numit, miercuri, în funcţia de consilier al ministrului Sănătăţii, cu atribuţii de purtător de cuvânt. Bogdan Oprea este specialist în comunicare în administraţia publică la nivel înalt şi cadru universitar cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniu.


Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, are licenţă de paramedic şi însoţeşte, ca voluntar, ambulanţele care deservesc comunitatea în care trăieşte.

Ca specialist în comunicare, Bogdan Oprea are o experienţă de aproape 10 ani în administraţie publică, atât la nivelul Uniunii Europene (printre altele consilier de rang înalt al UE pentru comunicare şi vizibilitate în cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova), cât şi în România (printre altele, ca purtător de cuvânt al preşedintelui României şi şef al Departamentului de Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale şi purtător de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului).

Din 2007, este cadru universitar la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării - Universitatea din Bucureşti şi a susţinut unul dintre primele doctorate din ţară cu o temă care studiază amploarea fenomenului dezinformării, manipulării şi fake news-ului online.

A lansat şi primul curs din mediul universitar românesc care tratează combaterea fenomenului fake news. Mai predă, printre altele, discipline de presă scrisă şi tehnici de redactare.

Bogdan Oprea şi-a obţinut licenţa de paramedic SMURD în anul 2017 şi încadrează, ca voluntar, ambulanţele ce deservesc comunitatea în care trăieşte (Detaşamentul de Pompieri „Vitan” Bucureşti). A participat şi participă, în mod curent, la mai multe proiecte de voluntariat în ţară şi la misiuni umanitare în străinătate.

La începutul carierei, timp de mai bine de 12 ani, a lucrat în presa centrală, unde a ocupat diferite poziţii editoriale şi manageriale şi a lansat şi condus proiectele mai multor cotidiene de reţea şi reviste lunare, arată MS.

Medic