În perioada 29 martie – 2 aprilie se va desfăşura cea de-a opta ediţie a congresului pentru studenţi MEDICS, organizat de Scientific Organisation of Medical Students (SOMS), sub egida UMF „Carol Davila”.


Ceremonia de Deschidere va avea loc pe 29 martie, începând cu ora 18.00, la Centrul de Conferinţe Auditorium Pallady Bucureşti. În cadrul evenimentului va conferenţia prof. Bruce Beutler, de la University of Texas Southwestern Medical Center, laureat în 2011 al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină pentru descoperirile legate de activarea imunităţii înnăscute, se arată într-un comunicat.

Congresul pune la dispoziţia studenţilor o varietate de workshopuri care vin în sprijinul deprinderii abilităţilor practice medicale.

Sâmbătă, 1 aprilie, programul ştiinţific va fi marcat de prezenţa speakerilor internaţionali: prof. Nancy Ascher de la University of California, San Francisco -  prima femeie care a realizat un transplant hepatic, prof. Hector Bueno - vicepreşedinte al Societăţii Spaniole de Cardiologie, prof. Paul Johnson - directorul Programului de Transplant de Insule Pancreatice, Oxford University, prof. Gilad Silberberg -  neurocercetător la Karolinska Institutet, dr. Gary Hartstein -  fost delegat medical FIA pentru Campionatul Mondial de Formula 1, dr. Andras Lakatos -  neurocercetător la University of Cambridge.

Speakerii români vor fi prof. Radu Vlădăreanu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, conf. Cătălin Cîrstoveanu, de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Sklodowska Curie”, conf. Anca Panaitescu, de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia, conf. Radu Vătăşescu, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, dr. Oana Voinea, de la Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare, dr. Iulia Huluţă, de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia.

„Astfel, MEDICS oferă studenţilor un cadru excepţional pentru a explora descoperirile ştiinţifice marcante ce au influenţat de-a lungul timpului şi continuă să modeleze evoluţia lumii medicale”, se mai arată în comunicat.





Oncolog