Scopul campaniei „Împreună strigăm AJUTOR!”, iniţiată de ASSMB şi Fundaţia Filantropică Metropolis, este construirea unei clădiri moderne pentru copiii şi adolescenţii care poartă o luptă nevăzută cu tulburările mintale.


Secţia Psihiatrie Pediatrică a Spitalului Prof. Dr. Alexandru Obregia” - administrat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ASSMB -  este o clinică universitară de referinţă. Aici sunt oferite servicii specializate de cel mai înalt nivel, pentru copiii şi adolescenţii din Bucureşti, dar şi din Ilfov şi celelalte judeţe limitrofe, se arată pe pagina de Facebook  a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Numărul de internări a crescut constant în ultimii ani, iar în prezent peste 5.000 de copii şi adolescenţi au nevoie anual de internare. Spaţiul actual, construit în perioada interbelică, a devenit insuficient şi nu mai asigură condiţii optime de îngrijire şi tratament.

„Ne dorim ca noua clinică, cu o suprafaţă de 3.000 mp (subsol, parter şi 3 etaje), să devină un simbol al grijii, compasiunii şi speranţei pentru fiecare pacient”, se subliniază în postare. „Iniţiativa #SpitalePubliceDinBaniPrivaţi a Fundaţiei Metropolis ne reaminteşte puterea solidarităţii şi a implicării civice. Fiecare contribuţie, mare sau mică, este un pas către demontarea prejudecăţilor şi a stigmatului asociat afecţiunilor psihiatrice, spre o societate mai deschisă şi mai empatică”, se mai arată.





Psihiatru (2)