Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Guvernului României a emis o hotărâre, prin care solicită asistenţă internaţională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienţilor cu forme severe şi critice de COVID-19.


Conform Hotărârii CNSU nr. 78 din 05.10.2021, se aprobă solicitarea de asistenţă internaţională constând în achiziţionarea a 12.700 flacoane de 400 mg de Tocilizumabum, precum şi pentru procurarea de concentratoare de oxigen.

Pentru punerea în aplicare a acestor prevederi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă dispune măsurile necesare în vederea activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, în scopul identificării posibilităţilor de sprijin.

Pe baza ofertelor primite, Ministerul Sănătăţii va întreprinde demersurile necesare pentru încheierea contractelor şi achiziţionarea în cel mai scurt timp posibil a cantităţilor necesare de Tocilizumabum. Concentratoarele oferite în cadrul Mecanismului vor fi preluate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în vederea distribuirii către unităţile sanitare, acolo unde e nevoie.


Alergologia