În perioada 9-12 noiembrie, Laboratorul de microchirurgie experimentală al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a fost gazda ediţiei din 2023 a EANS Microneurosurgery Hands-on Course.


Cursul practic a fost organizat de Asociaţia Europeană a Societăţilor de Neurochirurgie (EANS), Universitatea Erasmus (Rotterdam, Olanda) şi UMF ”Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca. A oferit participanţilor din mai multe ţări (Albania, Arabia Saudită, Belgia, Cipru, Croaţia, Germania, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, România, Serbia) posibilitatea de a învăţa tehnici moderne de microchirurgie vasculară precum şi aplicaţiile acestora în patologia neurochirurgicală, se arată pe pagina de Facebook a universităţii clujene.

Directorii cursului au fost prof. Torstein R. Meling (preşedinte EANS) şi dr. Victor Volovici (Erasmus Medical Center), respectiv prof. dr. George Dindelegan şi prof. dr. Ştefan Florian din partea UMF „Iuliu Haţieganu”.

„Organizat cu succes pentru a doua oară la Cluj-Napoca, cursul internaţional confirmă nivelul ridicat al universităţii noastre în domeniul neuroştiinţelor şi al microchirurgiei experimentale”, se mai arată în postare.

Sursă foto: UMF Iuliu Haţieganu Cluj Napoca





Oncolog