Elevii de la şcolile bucureştene nr. 55, nr. 153 şi de la Şcoala Federico Garcia Lorca au avut şansa de a experimenta o formă interactivă de teatru, care îi pune în centrul atenţiei şi le oferă puterea de a schimba povestea. Piesa centrală este o producţie despre pericolele consumului de droguri, fiind realizată chiar de elevi.


Elevii au devenit actori şi regizori, punând în scenă piesa intitulată „O poveste despre droguri şi alegeri”, se arată pe pagină de Facebook a organizaţiei ALIAT.

Prin implicarea directă în crearea şi interpretarea piesei, elevii vor aprofunda înţelegerea riscurilor asociate drogurilor şi vor dobândi abilităţi esenţiale pentru a lua decizii responsabile legate de propria lor sănătate şi bunăstare.

„Teatrul Forum nu este doar o simplă piesă de teatru, ci o experienţă interactivă care încurajează publicul să se implice activ în poveste”, se subliniază.

Pe parcursul spectacolului, elevii au şansa de a opri acţiunea în anumite momente cheie şi de a propune soluţii alternative la problemele prezentate pe scenă. Această abordare inovatoare permite elevilor să exploreze diferite perspective şi să găsească soluţii creative la problemele complexe legate de droguri.

Proiectul #MaiPuterniciImpreuna este derulat de organizaţia ALIAT pentru Sănătate Mintală, în parteneriat cu FDP - Protagonişti în educaţie.

Scopul proiectului este prevenirea comportamentelor de risc asociate consumului de droguri, alcool şi tutun în rândul a 500 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, din şcoli din Bucureşti aflate în comunităţi vulnerabile, în care Asociaţia FDP - Protagonişti în educaţie derulează activităţi pentru facilitarea accesului la învăţământ.

Sursă foto: Facebook ALIAT





Psihiatru (2)