Un spital de oncologie a fost inaugurat de autorităţile judeţene din Arad, după ce o clădire istorică din centrul oraşului a fost modernizată şi modificată cu 16 milioane de lei.


Noul spital a fost construit cu o finanţare de 13 milioane de lei oferită prin PNDL, diferenţa de trei milioane de lei fiind asigurată de Consiliul Judeţean (CJ) Arad, informează Agerpres.

Are o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3.500 de metri pătraţi, 50 de paturi pentru spitalizare continuă şi trei paturi pentru spitalizare de zi, şi va funcţiona ca secţie oncologică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).

Reprezentanţii spitalului au spus că noua unitate de tratament era absolut necesară, în condiţiile în care vechea clădire în care funcţionează încă Secţia Oncologie este retrocedată. Totodată, în judeţ sunt în evidenţă aproximativ 14.500 de pacienţi oncologici, astfel că Aradul este unul dintre judeţele cu cea mai mare rată de îmbolnăvire din ţară.

Acesta este al treilea spital construit de CJ Arad. În urmă cu şase ani a fost inaugurat un spital TBC în cartierul Grădişte din municipiu, iar anul acesta a fost inaugurat un spital de psihiatrie la Căpâlnaş. Ambele au fost ridicate de la zero şi funcţionează ca secţii de specialitate ale SCJU Arad.

Sursă foto: Facebook Iustin Cionca





Oncolog