Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat vineri că acoperirea vaccinală medie în cazul medicilor este de aproximativ 70%, fiind mai mică la asistenţi, infirmiere, brancardieri.


„Rata vaccinării este variabilă în funcţie de judeţ. Sunt judeţe care stau foarte bine cu acoperirea vaccinală a medicilor, ajungând la peste 80%, sunt judeţe care stau mai puţin bine. În medie, medicii sunt vaccinaţi în proporţie de 70%, acoperirea vaccinală fiind mai mică în rândul asistenţilor şi al celorlalte cadre - infirmieri, brancardieri”, a declarat Mihăilă, potrivit Agerpres.

Ministrul a menţionat că se lucrează la un proiect de lege care prevede testarea periodică a cadrelor medicale nevaccinate, astfel încât pacienţii să fie protejaţi în cazul în care vin în contact cu acestea.

Mihăilă a precizat că testarea celor nevaccinaţi nu se va face din fonduri publice.

„Contribuabilul român pune la dispoziţia cadrelor medicale şi a tuturor cetăţenilor vaccinare gratuită (...) şi există vaccinarea gratuită. Testarea pentru cei care aleg să nu se vaccineze nu trebuie să fie suportată din fonduri publice”, a subliniat Mihăilă.

Pediatru