Fiecare plagă – fie ea mică sau mare, cronică sau acută – are propria poveste, iar, atunci când în poveste există termeni precum grijă şi prevenţie, ştim sigur că vindecarea e la un pansament distanţă. Cu ocazia Wound Infection Awareness Day (Ziua Internaţională de Conştientizare a Infectării Plăgilor), sărbătorită în fiecare an la 20 octombrie, şi, mai ales, în calitate de partener internaţional al Wound Infection Institute (WII), HARTMANN România trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile de infectare a plăgilor ca urmare a utilizării unor tratamente sau produse necorespunzătoare.


Creşterea gradului de conştientizare şi responsabilizare e cu atât mai important cu cât infecţia plăgii rămâne o problemă serioasă atât în gestionarea plăgilor chirurgicale acute, precum şi a plăgilor cronice cu vindecare întârziată. Rezistenţa la antimicrobiene este, de asemenea, o provocare în creştere pentru sănătatea publică, identificată ca fiind una dintre primele 10 ameninţări la adresa sănătăţii globale de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii în 2019. Fără implementarea unor măsuri urgente şi eficiente, riscăm ca estimările de „azi” să devină realitatea de „mâine”, şi anume 10 milioane de decese asociate cu rezistenţa la antimicrobiene în fiecare an până în 2050.

Cu o bogată tradiţie în domeniul cercetării şi dezvoltării produselor medicale şi de igienă, HARTMANN România se alătură demersului iniţiat de Wound Infection Institute, potrivit căruia, „efectele continue ale pandemiei de COVID-19 au exacerbat problema prezentării tardive a pacientului şi a crescut complexitatea plăgii, aşa că ne revine tuturor responsabilitatea de a cunoaşte şi înţelege semnele şi simptomele infecţiei plăgilor. […] Este vital să lucrăm împreună pentru a promova identificarea eficientă a infecţiilor şi pentru a aplica strategiile corecte de prevenire şi management al plăgilor.”

Se ştie deja că prevenţia infecţiei face parte din misiunea noastră, prin urmare, în vara acestui an, noi, HARTMANN România, am lansat pe piaţa locală un nou produs de înaltă calitate – HydroClean® Solution, completând astfel portofoliul de pansamente folosite în tratamentul plăgilor. Este vorba despre o soluţie pentru curăţarea antiseptică a plăgilor de orice tip, cronice sau acute. Practic, îngrijirea corectă a plăgilor începe cu HydroClean® Solution şi continuă cu pansamentele hidroactive, pacienţii şi personalul medical având de acum la dispoziţie trusa completă pentru tratamentul plăgilor. HydroClean® Solution asigură o curăţare eficientă a plăgilor cu încărcătură bacteriană şi creşte şansele de vindecare atunci când este utilizată împreună cu pansamentele hidroactive HydroClean® Advance şi HydroTac®. Curăţarea plăgii cu ajutorul soluţiei HydroClean® este susţinută în faza inflamatorie de către pansamentul hidroactiv HydroClean® Advance, iar în faza de granulaţie /epitelizare de către pansamentul hidroactiv HydroTac®.

hydro_clean_hatrmann

Pentru recomandări avizate şi detaliate privind îngrijirea unei plăgi în funcţie de specificul acesteia, vă invităm să accesaţi platforma IngrijireRani.ro. Vă recomandăm să consultaţi medicul specialist înainte de a aplica un tratament, mai ales, în cazul unei plăgi care întârzie să se vindece.

Îndemnul nostru este ca astăzi, 20 octombrie, de Wound Infection Awareness Day şi în fiecare zi să preţuiţi sănătatea, să iubiţi viaţa, să mizaţi pe prevenţie. O plagă tratată corect, la timp şi cu produse potrivite este un imens câştig şi o dovadă extraordinară de respect, iubire şi responsabilitate faţă de sine şi cei dragi. Şi nu, nu sunteţi singuri în această călătorie. Alături de profesioniştii din domeniul sănătăţii, HARTMANN rămâne un partener de încredere - vizionar şi inovator - în ceea ce priveşte tratamentul plăgilor.