Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, donarea a 11 ambulanţe de urgenţă şi de transport către Ucraina, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.


Se acordă sprijin Ucrainei prin donarea a 11 ambulanţe de urgenţă şi de transport din rezerva serviciilor de ambulanţă şi a Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare, a precizat Raed Arafat, citat de Agerpres.

„Din păcate, nu putem da ambulanţe noi, pentru că toate sunt pe fonduri europene, nu pot fi donate şi nu au trecut încă 5 ani. Din cauza asta, dăm ambulanţe care sunt ceva mai vechi, dar ne asigurăm ca aceste ambulanţe să fie operaţionale, funcţionale, împreună cu toate echipamentele din dotare”, a declarat Arafat.

Reprezentanţii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă şi cei ai serviciilor de ambulanţă de unde vor fi preluate aceste maşini au primit solicitarea de a le face o revizie completă şi de a le verifica înainte să fie predate.

„Va fi nevoie de ele, este o solicitare care s-a primit şi din partea Ucrainei de a asigura astfel de mijloace pentru a putea să transporte pacienţi, răniţi şi aşa mai departe. Lucru la care România răspunde cu această donaţie de mare importanţă”, a precizat şeful DSU.




Ginecologia (1)