În Germania, rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 s-a dublat într-o săptămână. Ministrul german al sănătăţii a avertizat că se apropie un nou val de infectări, care s-ar putea manifesta pe timpul verii.


Rata infectărilor a fost în ultimele şapte zile în Germania de 447,3 la 100.000 de locuitori, faţă de 199,9 în săptămâna anterioară, informează agenţiile dpa şi Agerpres.

„Este de aşteptat un val de vară”, a avertizat pe Twitter ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach. „Purtarea voluntară a măştii în spaţiile închise şi a patra doză de vaccin sunt cele mai bune antidoturi”, a adăugat aceasta.

A patra doză de vaccin anti-COVID-19 este în prezent recomandată în Germania numai pentru persoanele cu vârste începând de la 70 de ani, pentru cele cu sistemul imunitar slăbit şi pentru personalul sanitar.

Cauza înmulţirii cazurilor de COVID-19 ar putea fi răspândirea subvariantei BA.5 a Omicron. Cu toate acestea, experţii nu anticipează o presiune nesustenabilă asupra sistemului sanitar în Germania.

Rata de incidenţă din actualul stadiu al pandemiei, în special de când s-a răspândit varianta Omicron, ar putea să nu reflecte tabloul real al îmbolnăvirilor, numeroase infectări nefiind înregistrate fiindcă mulţi bolnavi nu se mai testează, notează dpa.





ORL