Colectivul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara (SCJUT) a fost premiat cu Diploma de excelenţă la categoria Campania Medicală a Anului – Prevasc, în cadrul „Romanian Healthcare Awards”.


„Prevasc” s-a înfiinţat la iniţiativa dr. Mircea Popiţiu şi este singura platformă online de prevenţie vasculară, se arată într-un comunicat al SCJUT.

„Prin intermediul acesteia se doreşte realizarea unei conexiuni între pacienţii vasculari din România, medicii care tratează boala vasculară, clinici şi companii farmaceutice, pentru a crea ceva ce, din păcate, nicio instituţie publică nu a reuşit până acum, şi anume: registre naţionale care să ofere informaţii clare, compacte şi uşor accesibile despre tot ce înseamnă patologia vasculară”, se arată în comunicat.

Scopul este de a genera mecanisme prin care să fie redusă  rata decesului de cauza vasculară şi a amputaţiilor din România -  idee susţinută de prof.dr. Mihai Ionac.

„Clinica de Chirurgie Vasculară din Timişoara este singura clinică  de acest fel din vestul ţării. Cu un număr limitat de paturi raportat la volumul de muncă, reuşim anual să tratăm peste 1.300 de pacienţi, cu realizarea a mai bine de 2.200 de intervenţii, atât de chirurgie deschisă, cât şi de chirurgie endovasculară. Suntem onoraţi de premiul primit şi sperăm să reuşim în continuare să acordăm servicii medicale de înaltă calitate pacienţilor care ni se adresează”, a declarat ş.l dr. Andreea Raţă, şeful Clinicii.

„Felicit echipa Clinicii de chirurgie vasculară a SCJUT şi le doresc extinderea secţiei pentru a putea trata şi mai mulţi pacienţi, având în vedere rata mare de mortalitate prin bolile cardiovasculare”, declară managerul SCJUT,  ş.l. med. dr. Sorin Barac.





Ginecologia (1)