Consiliul de Administraţie al Zentiva SA a decis numirea şi confirmarea Simonei Cocoş în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General al Zentiva SA pentru un nou mandat valabil până la 21 martie 2027.


Simona Cocoş conduce Zentiva România şi Republica Moldova din 2009 şi, din 2018, coordonează operaţiunile tuturor entităţilor Grupului Zentiva din România, se arată într-un comunicat.

Companiile din România, parte a grupului Zentiva, sunt împreună numărul 1 în volume pe piaţa totală (medicamente cu şi fără prescripţie medicală) şi numărul 1 în volume şi valoare pe piaţa medicamentelor generice din România (medicamente cu prescripţie medicală, generice), cu un portofoliu de 259 de mărci.

„Sunt onorată să primesc un nou mandat la conducerea companiei în care am lucrat cea mai mare parte din carieră. Sunt recunoscătoare întregii echipe Zentiva şi sunt mândră de cultura companiei orientată către oameni. Mandatul meu este de a îndruma compania spre creştere într-un context economic şi de reglementare dificil, ajutând oamenii să aibă acces la medicamente moderne şi accesibile şi pe colegii noştri să îşi găsească satisfacţia şi împlinirea la locul de muncă. Voi continua să sprijin şi să pun în practică angajamentele de sustenabilitate ale Zentiva pentru un viitor mai sigur, mai sănătos şi mai durabil pentru toate generaţiile”, a declarat Simona Cocoş.

În România, grupul Zentiva reuneşte companiile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A. şi Labormed Pharma Trading S.R.L. (fostă Alvogen România S.R.L.). Grupul este un furnizor important de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, inclusiv terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie şi arii strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, aparat respirator şi OTC. Unul din 10 medicamente vândute în farmacii şi unul din 4 medicamente utilizate în spitale sunt produse de fabricile Zentiva. Entităţile Zentiva au împreună aproximativ 1.300 de angajaţi pe plan local, din care aproximativ 850 în operaţiuni industriale (de producţie), 350 în activităţi comerciale şi aproximativ 100 în poziţii globale, se subliniază în comunicat.

Farmacist