Cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicului de Familie, marcată anual la data de 19 mai, Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) publică un mesaj atât pentru membrii săi, cât şi pentru pacienţi şi decidenţi.


„Am obişnuit publicul, în perioada pandemiei, cu scrisori periodice prin care transmiteam încurajări, nemulţumiri, informaţii vitale sau avertismente către autorităţi”, se spune în mesajul SNMF. „Astăzi, însă, e o zi specială şi mesajul nostru este unul simplu, optimist, de solidaritate. Este Ziua Internaţională a Medicului de Familie şi pentru noi e un bun prilej să ne bucurăm de profesia noastră”.

Medicina de familie este realmente o vocaţie, se mai spune în document. „Puţin respectaţi de autorităţi de-a lungul vremii, medicii de familie s-au bucurat tot timpul de poziţii măgulitoare în topuri de încredere a populaţiei”

SNMF doreşte să-i asigure pe pacienţi că pentru ei, medicii de familie sunt mereu prezenţi: „Suntem aici!”. Autorităţilor li se transmite acelaşi mesaj, numai că acesta e unul „de semnalizare”: „Nu vă prefaceţi că nu ne vedeţi, noi existăm şi suntem importanţi!”.

Colegilor din ţară şi din lume, SNMF le urează o sărbătoare plină de satisfacţii profesionale: „Să fie fericiţi şi mulţumiţi şi în plan personal, şi să fie în continuare aproape unul de altul, într-o comunitate profesională puternică şi reprezentativă. La mulţi ani, colegule medic de familie!”.

 

Medic