Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat de Ministerul Sănătăţii pentru a fi centru de rezidenţiat în mai multe specializări. Reprezentanţii spitalului spun că decizia a fost una neaşteptată, dar meritată.

„Ne aflăm în faţa unui moment istoric pentru spital. A fost un lucru total neaşteptat ca actuala conducere a Ministerului Sănătăţii să decidă descentralizarea rezidenţiatului şi să ne aleagă pe lista celor 31 de spitale nonuniversitare care vor pregăti rezidenţi. Este un moment foarte important pentru activitatea medicală a acestui spital şi trebuie să confirmăm încrederea acordată de Ministerul Sănătăţii. Acest lucru vine pe o pantă ascendentă, observaţi că, de câţiva ani, se întâmplă nişte lucruri pozitive cu spitalul acesta şi cel mai bun este alegerea spitalului ca şi centru de pregătire în rezidenţiat”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, directorul Departamentului Cercetare-Dezvoltare al spitalului, medicul de chirurgie toracică Adrian Dobrică.
Acesta a punctat faptul că decizia este neaşteptată, dar meritată, ţinând cont că, în ultimii ani, s-au făcut investiţii semnificative la Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar resursa umană corespunde exigenţelor, echipa de medici care se află la dispoziţia pacienţilor fiind una foarte complex, scrie Agerpres.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat pentru pregătirea rezidenţilor în 19 specialităţi.