Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a informat că a fost confirmată suspiciunea de focar cu norovirus la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara. Zeci de elevi şi cadre didactice au acuzat dureri abdominale, scaune diareice şi greţuri.


La Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, unde au ajuns cei mai mulţi minori, li s-au făcut teste care au evidenţiat prezenţa acestui virus.

„Din datele furnizate de Spitalul pentru Copii, în urma analizelor pacienţilor internaţi, suspiciunea focarului de infecţie cu norovirus s-a confirmat. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare şi unităţii de învăţământ i-a fost recomandată efectuarea zilnică a triajului epidemiologic, precum şi întărirea măsurilor igienico-sanitare. Până la această dată au fost confirmate patru cazuri”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, într-o informare.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Timişoara, dr. Mihai Gafencu, a declarat pentru Agerpres că în spital mai sunt 14 elevi internaţi şi care nu vor fi externaţi până nu li se va face tuturor testarea PCR pentru confirmarea prezenţei virusului. Evoluţia lor este bună, a precizat dr. Mihai Gafencu.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu, a declarat că până miercuri au fost confirmate 45 de prezentări la Unităţile de Primiri Urgenţe din Timişoara şi 15 internaţi, în cazul intoxicării de la Colegiul Naţional „C.D. Loga”.

Simptomatologia infectării cu norovirus include durere abdominală, crampe, stare de greaţă, vărsături, diaree, dureri musculare, cefalee.

 




Ginecologia (1)