Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat că noul Centru de recuperare pulmonară de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, destinat pacienţilor cu boli pulmonare sau care au sechele post-COVID-19, ar putea fi finalizat în primăvara 2023.


„Şantierul de la noul Centru de recuperare pulmonară de la Spitalul «Victor Babeş» a început în februarie anul trecut. Acum, mai bine de 60% din lucrare este finalizată şi în primăvară estimăm că va fi gata, dacă nu apar întârzieri neprevăzute. Aici va funcţiona un centru modern de recuperare respiratorie pentru pacienţii cu boli pulmonare sau sechele lăsate de COVID-19”, a spus Dominic Fritz, citat de Agerpres

Edilul a explicat că cele două clădiri noi ale centrului vor avea 13 saloane, patru cabinete de studii clinice, cinci cabinete medicale, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună şi spaţii cu destinaţii speciale. Medicii vor avea la dispoziţie o sală de conferinţe, iar studenţii, o sală de curs. În final, clădirea adiacentă de lângă ele este planificată pentru reabilitare.

„Am învestit anul acesta aproape 50 de milioane de lei în infrastructura de sănătate a Timişoarei, pentru ca timişorenii şi cei din regiune, care vin la Timişoara să se trateze, să aibă condiţii medicale demne de secolul în care trăim”, a subliniat primarul Dominic Fritz.

 



Alergologia