În perioada 31 mai - 2 iunie, locuitorii din cartierul Băneasa din Bucureşti sunt invitaţi la un eveniment unic, organizat de comunitatea lor, cu ajutorul Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria.


Evenimentul „Zilele Comunităţii Băneasa” a luat naştere la iniţiativa unui grup de vecini care, timp de 25 de ani, au depus eforturi pentru a crea o comunitate-model, un răspuns la tendinţele individualiste ale societăţii, se arată într-un comunicat. Într-o lume tot mai însingurată, evenimentul reuneşte copii, adolescenţi şi adulţi sub o temă comună: „Cum putem trăi mai bine împreună?”.

La prima ediţie, au participat 500 de vecini, iar rezultatele au fost impresionante, se subliniază. În deschiderea actualei ediţii, participanţii se vor putea bucura de un concert Marcel Pavel.

În toate cele trei zile dedicate evenimentului se vor organiza activităţi pentru toate vârstele.

  • Copii şi adolescenţi: programe speciale concepute de mamele din comunitate, axate pe virtuţi, unde copiii şi adolescenţii vor învăţa prin joacă şi vor deveni membri activi ai comunităţii.
  • Adulţi: ateliere interactive şi sesiuni de discuţii pe teme votate de comunitate: „Este timpul pentru servant leadership?” sau „Cum putem recunoaşte şi preveni adicţiile la tineri”. Participanţii vor avea ocazia să împărtăşească idei, să se implice în proiecte comunitare şi să se conecteze cu vecinii lor.

Progamul pe zile poate fi consultat aici.





Ginecologia (1)