Vineri, 16 iunie, în Aula Magna a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova (Bdv. 1 Mai, Nr. 66), de la ora 10.00, comunitatea universitară medicală din Craiova sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, va avea loc şedinţa aniversară a primului Senat al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, condusă de fondatorul UMF din Craiova, prof. univ. em. dr. Tudorel Ciurea.


Alături de universitarii craioveni, vor participa reprezentanţi ai mediului academic medical din ţară şi din străinătate, ai Guvernului României, autorităţi locale.

Programul evenimentelor dedicate acestei aniversări include şi Conferinţa de Chirurgie Româno-Elenă (15-17 iunie), la care participă importanţi medici chirurgi din ţară şi din străinătate şi a cărui deschidere va avea loc în Aula Magna, joi, 15 iunie, de la ora 19.00, se subliniază într-un comunicat. 

De la ora 14.00, tot în Aula Magna, Facultatea de Farmacie a UMF din Craiova sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare. Vor participa reprezentanţi ai învăţământului farmaceutic din întreaga ţară.

Înfiinţată prin Legea nr. 119/5 iunie 1998, promulgată de Preşedintele României, Universitatea de Medicină şi Farmacie avea în structură la început trei facultăţi şi trei specializări: Medicină generală, Stomatologie, Farmacie.

Astăzi, UMF Craiova funcţionează cu patru facultăţi: Facultatea de Medicină, cu programele de studii Medicină şi Medicină în limba engleză, Facultatea de Medicină dentară, cu Medicină dentară, Medicină dentară în limba engleză şi Tehnică dentară, Facultatea de Farmacie, cu programul de studii Farmacie şi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă medicală, cu programele Asistenţă medicală generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, Radiologie şi Imagistică.

S-au dezvoltat mai multe programe de studii de master, astfel încât astăzi sunt acreditate toate cele trei domenii: Medicină, cu programele Managementul Serviciilor de Sănătate şi Dezvoltarea serviciilor de nursing comunitar, Medicină dentară cu programul Restaurări protetice cu sprijin implantar şi Farmacie cu programele Farmacologie şi Toxicologie şi Laborator clinic şi de analiza medicamentului.

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova a primit moştenire o clădire monumentală, cu o bogată istorie, cu valoare identitară pentru Craiova, clădirea care adăpostise Liceul Comercial. Pornind de aici, s-au construit sau reabilitat mai multe clădiri, care să corespundă standardelor învăţământului medical universitar actual, se arată în comunicat.






Medic