Directorul general al OMS şi-a exprimat încă o dată îngrijorarea în legătură cu creşterea numărului de cazuri de variola maimuţei şi a anunţat că va convoca o reuniune a comitetului de urgenţă al acestei organizaţii. Se va analiza gravitatea situaţiei sanitare.


Reuniunea va avea loc în săptămâna care începe pe 18 iulie, informează AFP şi Agerpres.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi-a exprimat încă o dată îngrijorarea privind virusul care a dus deja la 6.000 de cazuri în 58 de ţări.

„Depistarea rămâne o provocare şi este foarte probabil să existe un număr important de cazuri care nu sunt recenzate”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a subliniat că Europa este epicentrul epidemiei, cu peste 80% din totalul cazurilor înregistrate la nivel mondial.

„În Africa, apar cazuri în ţări care nu erau în trecut afectate şi mai multe recorduri au fost stabilite în locuri care au avut deja de-a face cu variola maimuţei”, a adăugat el.

Cu ocazia reuniunii sale din 23 iunie, comitetul de urgenţă al OMS a considerat că înmulţirea cazurilor, deşi foarte îngrijorătoare, nu reprezintă „o urgenţă de sănătate publică, de amploare internaţională”.

 

 

Ginecologia (1)