Studioul radio din incinta Spitalului pentru copii, construit de Asociaţia Dăruieşte Viaţă la „Marie Curie”, va transmite în mod regulat programe pentru micii pacienţi, părinţi şi cadre medicale. Copiii vor putea să-şi facă propriile emisiuni, ghidaţi de oameni de radio, vor participa la workshopuri şi se vor întâlni cu personalităţi media.


Din proaspăt inauguratul studio radio se poate transmite atât în interiorul spitalului, cât şi în afara lui, se arată într-un comunicat. Studioul radio este doar una dintre facilităţile create de Dăruieşte Viaţă în noua clădire, pentru ca micuţii pacienţi să-şi poată trăi copilăria cât timp luptă cu boala. Pe lângă acesta, în unitatea medicală mai sunt amenajate un cinema, un observator astronomic, o grădină interioară şi mai multe camere de joacă. Pentru toate spaţiile special amenajate pentru copii, Dăruieşte Viaţă dezvoltă un program de activităţi interactive la care să poată participa copiii internaţi.

„Iniţiativa #NoiFacemUnSpital a adus multiple premiere pentru România, setând noi standarde în infrastructura medicală. Dar, poate cel mai important, a reuşit să creeze o lume a copilăriei pentru micuţii pacienţi ai Spitalului. Secţia de radioterapie pediatrică, prima dintr-un spital public din România, este una dintre aceste premiere. Alături de SCUC «Marie Curie», Dăruieşte Viaţă a propus Ministerului Sănătăţii şi Guvernului României un proiect pilot de testare al unui alt tip de management în cadrul acestei secţii, bazat pe principii de performanţă şi guvernanţă corporativă. Operaţionalizarea secţiei de radioterapie prin acest proiect pilot ar trebui să fie un obiectiv strategic pentru reformarea sistemului de sănătate din România”, a declarat Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruieşte Viaţă

„Mi-am dorit foarte mult să văd şi aici, în România, un loc în care copiii să poată zâmbi, să poată să meargă la locul de joacă, chiar dacă trebuie să ia după ei un stativ de perfuzie. Începând cu 16 aprilie, văd acest lucru în secţia de oncologie. Este un loc cald, un loc care le aduce un zâmbet copiilor, chiar dacă vorbim de multă suferinţă într-un spital. Mă bucur mult să îi văd pe pacienţii mei că au acces la aceste condiţii şi le mulţumim tuturor celor peste 350.000 de oameni care au donat pentru Dăruieşte Viaţă”, a spus dr. Ruxandra Vidlescu, şef secţie oncologie pediatrică

Iniţiativa #NoiFacemUnSpital a însemnat o investiţie de 53 milioane de euro, fonduri strânse exclusiv din donaţii de la persoane fizice şi din sponsorizări. Din 16 aprilie 2024, sunt trataţi copii cu vârste între 0-18 ani, relocaţi din secţiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie şi ATI din actualul Spital Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”. Blocul operator cu 5 săli de operaţie, realizate integral din sticlă, este, de asemenea, complet funcţional.

Dăruieşte Viaţă continuă iniţiativa pentru construcţia la „Marie Curie” a unui Campus Medical Pediatric, se mai precizează în comunicat.

Credit foto: Silvia Bobariu

 

 



Pediatru