Colegiul Medicilor Stomatologi din România, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Georgiana Rusu, anunţă obţinerea aprobării proiectului „Zâmbet strălucitor: Educaţie pentru dinţi sănătoşi”, în cadrul sesiunii de finanţare organizate de Consiliul Judeţean Constanţa - domeniul Social.


„Pentru comunitatea medicilor stomatologi din România, parteneriatul cu autorităţile publice, naţionale şi locale, este esenţial pentru ca împreună să oferim pacienţilor români, mai ales copiilor, acces la educaţie de profil şi la servicii medicale stomatologice”, a declarat dr. Florin Lăzărescu, preşedintele CMSR. „Vom continua astfel de demersuri, mai ales în localităţile mici şi în spaţiul rural, unde este mare nevoie de măsuri concrete, în sprijinul locuitorilor din aceste zone, al căror acces la servicii stomatologice este mai puţin facil”.

Proiectul are ca obiectiv principal informarea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani din 12 localităţi rurale şi urbane din judeţul Constanţa în privinţa normelor şi regulilor fundamentale de igienă orală. Prin intermediul unui spectacol interactiv de teatru de păpuşi, care va fi prezentat de 30 de ori în perioada 7 – 25 octombrie 2024, copiii vor fi familiarizaţi cu importanţa igienei dentare şi tratării cariilor în stadiile incipiente, se arată într-un comunicat.

Fiecare spectacol va avea o durată de 60 de minute şi va fi urmat de scurte prezentări interactive susţinute de reprezentanţi ai Colegiului Medicilor Stomatologi din România, care vor oferi copiilor informaţii esenţiale despre sănătatea dentară şi igiena alimentară, precum şi materiale educative, cum ar fi pliante, cărticele de colorat şi mini-mostre de pastă de dinţi.

Localităţile vizate de proiect sunt Peştera, Ovidiu, Medgidia, Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Cernavodă, Pantelimon, Vulturu, Mangalia, Techirghiol, Năvodari şi Tuzla.






Pediatru