Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat într-o autoutilitară condusă de un cetăţean german peste 17.000 de cutii cu medicamente susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 370.000 de euro – circa 1,8 milioane de lei.


La data de 18 martie, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean german în vârstă de 39 de ani. Bărbatul se afla la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Germania, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

La controlul de frontieră, poliţiştii au descoperit, în compartimentul pentru marfă, mai multe cutii pe care erau inscripţionate numele unor medicamente cunoscute, susceptibile de a fi contrafăcute. Pentru marfa transportată, şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă, motiv pentru care a fost condus la sediul instituţiei pentru verificări suplimentare.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că în interior se aflau 17.263 cutii cu medicamente, în valoare de peste 370.000 de euro.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, se subliniază în comunicat.

Sursă foto: Poliţia de Frontieră Română

Psihiatru (2)