Copiii cu gripă, gastroenterită sau boli eruptive, care în mod obişnuit se prezentau la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, vor fi preluaţi, începând de miercuri, de Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”.

Decizie de ultimă oră privind preluarea copiilor cu boli infecţioase: de miercuri, aceştia vor fi redirecţionaţi către Spitalulul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”. De obicei, micuţii cu astfel de afecţiuni se prezentau la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” Bucureşti. 

Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” funcţionează într-o clădire nouă, are unul dintre cele mai moderne ambulatorii de pediatrie din ţară şi se bucură de dotări de ultimul tip, precizează primarul Capitalei Gabriela Firea, adăugând că unitatea medicală este pregătită cu toate echipamentele şi materialele necesare pentru a putea face faţă nevoilor care pot apărea.

„Am solicitat sprijinul spitalelor administrate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), urmând a comunica disponibilitatea mai departe către Ministerul Sănătăţii. Oferim suport şi pentru preluarea pacienţilor din alte spitale de pediatrie”, a declarat Gabriela Firea.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” este unul dintre spitalele care preiau pacienţii diagnosticaţi cu coronavirus.