Una dintre posibilităţile cele mai noi ale gemoterapiei este folosirea remediilor pentru susţinerea organismului în alte feluri decât cele strict legate de suferinţele fizice.

Şi anume, susţinerea emoţională şi chiar comportamentală cu produse naturale.

Una dintre cele mai mari dificultăţi ale oamenilor este starea de frică.

FRICA este însoţitoarea drumului pe Pământ al oamenilor. Iniţial, ea a fost un instinct util, care ajută oamenii să supravieţuiască unor realităţi nu totdeauna foarte plăcute.

Dar trăirea continuă într-o stare de frică şi mai ales cu griji (gânduri legate de frici potenţiale) duce la o suprasolicitare a suprarenalelor, o slăbire a sistemului endocrin şi la o afectare şi a altor organe din corp: rinichii şi pancreasul.

Da, fricile continue, persistente şi repetate ne afectează rinichii, la fel cum grijile continue ne afectează pancreasul.

Aceste două organe atât de importante nu sunt afectate doar de alegerile noastre în materie de hrană sau stil de viaţă, ci sunt afectate şi de emoţiile şi gândurile pe care le avem.

Susţinând cu produse naturale suprarenalele, rinichii şi pancreasul, constatăm că şi starea energetică a organismului se îmbunătăţeşte, iar şi persoana îşi regăseşte energia şi curajul să realizeze în propria viaţă ceea ce nu mai reuşea înainte.

Care sunt produsele gemoderivate dovedite a creşte starea de curaj şi de încredere în propriile puteri?

Extractul din muguri de Stejar D1 este produsul cel mai important. În doze medii, de 20-25 de picături în apă, dimineaţa, zilnic, timp de 2-3 luni, poate să ajute la susţinerea suprarenalelor, la eliberarea intestinelor de reziduuri şi să furnizeze energie suplimentară unui organism epuizat.

Alături de Stejar D1 putem prescrie în asociere şi Extractele din Fag D1 şi Frasin D1, alte două produse cu acţiune importantă de curăţare a rinichilor, de eliberare a corpului de reziduuri acide, de neutralizare şi intensificare a eliminărilor toxice din corp.

Cele trei produse, combinate, se pot administra în acelaşi timp, o dată pe zi, dimineaţa, timp de 5 zile pe săptămână, 3 luni în timpul primăverii sau toamnei, pentru a susţine întreaga zonă de eliminare a corpului.

Cei trei arbori falnici, din mugurii cărora se prepară remediile gemoderivate, sunt locuitorii cei mai importanţi ai pădurilor româneşti. În pădurile de stejari, fagi şi frasini îşi găsesc adăpost păsări, insecte, mamifere, reptile şi multe alte vieţuitoare ale lumii.

Omul poate beneficia de energia protectoare a arborilor şi, în acest fel, să prindă curaj să îşi ia decizii mai bune şi să devină mai puternic în propriile acţiuni.

Un alt produs cu un rol important pentru creşterea încrederii în propriile puteri şi a energiei pentru luarea unor decizii mai bune este Extractul din mlădiţe de Sequoia gigantea D1. Toate gemoderivatele din conifere (bradul, pinul, ienupărul, cedrul, thuja) sunt produse cu acţiune de întărire a corpului şi de susţinere a sistemului osteo-articular şi muscular.

Dar produsul din Sequoia este un remediu ce asigură o stare de putere, de energie, de susţinere, de echilibru şi mai ales de suport – pentru cele mai multe organisme (mai ales pentru cele mai slăbite şi afectate de frică).

Sequoia este cel mai mare arbore al pământului. Energia sa este una de vigoare, de rezistenţă şi mai ales de maiestuozitate. Acest arbore poate rezista multor dificultăţi şi găseşte putere să supravieţuiască, de milenii, pe pământ.

Putem şi noi beneficia de puterea sa uimitoare, sub forma produsului gemoderivat, indicat în special în stări de slăbiciune, astenie, oboseală intensă şi mai ales la organisme îmbătrânite sau epuizate.

Doza medie de 25 de picături în apă, dimineaţa, zilnic, timp de 2-3 luni, luată singură sau asociată cu alte conifere (de exemplu, cu bradul, la un adolescent, sau cu jneapănul, la un vârstnic) poate ajuta la revigorarea organismului, la depăşirea stărilor de slăbiciune care induc frica şi la intensificarea curajului şi a îndrăznelii.

Produsele naturale din muguri de plante sunt utile în multe circumstanţe ale vieţii noastre.

Folosite cu înţelepciune şi mai ales cu încredere susţin organismele în perioadele dificile prin care trec, de multe ori în încercările vieţii.